Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: bezprzewodowe wyzwalanie YN 602 i fotocela - pytanko

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie bezprzewodowe wyzwalanie YN 602 i fotocela - pytanko

Cześć chopoki

Mam taki mały dylemacik, pomożecie rozwiązać ?

Mam 3 lampki błyskowe i 3 wyzwalacze radiowe YN rf602... Chciałbym dwie lampki wyzwalać bezprzewodowo a jedną mieć na body. Wiadomo że by lampki się wyzwalały z YN rf602 muszę wpiąć w sanki na body nadajnik, no ale wtedy nie będę miał miejsca na trzecią lampkę.

Czy istnieje jakaś kombinacja by wykorzystać te odbiorniki tak jak chcę ? Czy będę musiał zakupić dwie fotocele ?
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Bywalec Awatar ToleDo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A nadajnik na kabelek i lampę w sanki próbowałeś ?
    Każdy ma takiego
    ToleDo
    na jakiego sobie zasłużył.

500D +kit +sigma70-300 APO DG

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

aha, czyli kabel PC męski - męski wystarczy tak ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    o takie coś ?

http://allegro.pl/przewod-synchro-do...583361007.html
    Ostatnio edytowane przez takpoprostu ; 08-05-2011 o 21:12 Powód: Automerged Doublepost
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Coś już napisał

Domyślnie

Wystarczy, sam tak błyskam z tym wyzwalaczem. Najlepszy kabelek (uzwojony, jak od telefonu) miałem w zestawie z wyzwalaczami, ale wiem że nie wszyscy Chińczycy dają. Jak wymyślisz jakiś patent na mocowanie wyzwalacza daj znać, jak dotąd wszystko czego próbowałem było albo niewygodne albo niezbyt pewne.

Domyślnie

dzięki za info... ten kabelek dużo taniej niż dwie fotocele po 30zł. Co prawda jak bym zakupił fotocele nie było by problemu z bateriami w odbiornikach rf-602, całe wesele z włączonymi odbiornikami - baterie zapewne nie wytrzymają.

Ale chyba kupie ten kabelek co pokazałem... Dzięki jeszcze raz.
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Coś już napisał

Domyślnie

takpoprostu zrobiliśmy z kolegą (czyli 2 body non stop wyzwalające lampy) 3 wesela z plenerami na jednych kompletach baterii w odbiornikach RF-602 ;-) Potem faktycznie trzeba było w jednym wymienić, ale to mogło mieć związek z temperaturą -12C na plenerze ;-)

Przed zakupem zastanów się czy to się będzie trzymać, mój kabel ma na końcu gwint który wkręca się w body i nadajnik, ten chyba takiego bajeru nie ma niestety :-/

Domyślnie

a to dziwne bo ja ostatnio zostawiłem na 13-14 h włączone odbiorniki bo zapomniałem i już były martwe po tym czasie... a baterie były nowe...
    Co do tego kabla to tak właśnie patrzę że nie ma gwintu... A rozumiem że ty kolego dostałeś w zestawie kabel tak ? Zamawiałeś z ebaju ?
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Domyślnie

aaa jeszcze jedno Bruinen, powiedz mi czy jeżeli wciśniesz przewód w nadajnik nie wkręcając go, trzyma się dość dobrze ? czy wypada ? Bo przecież body gwintu nie ma i jakoś się to trzyma...

Podobny opór wciskania jest jak w aparat ?
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Coś już napisał

Domyślnie

Body też ma gwint, przypatrz się uważnie ;-) Opór wciskania jest nawet nieco większy niż do body.
    Kupowałem na ebaju 2 komplety, do jednego dostałem duży zestaw kabli łącznie z tym wyzwalającym migawkę w aparacie, z drugim tylko kabel do wyzwalania studyjnych. Niestety nie pamiętam gdzie kupowałem te komplety, ale poszukam w wolnej chwili czy jest tam jakaś historia ;-)

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów