Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Zoom do Canona 5D Mk II

Mieszany widok

Domyślnie

Dopiero zaczynam i średnio orjętuję się w tym wszystkim więc zwróciłam się do was o radę i uważam to za dobry wybór. zapomniałam jednak sprecyzować wszystko ... Do wydania mam 9200 . Myślę nad zakupem d5 II znalazłam go w cenie 7,500 więc na reszte zostaje mi 1700 karta - 200 zostaje mi 1500 na obiektyw który zapewne z czasem zmienie na coś lepszego.(oczywiście nowe wszystko gdyż wole nie ryzykować z używanym...) Wybór padł na 5d bo łatwiej wymienic szkla niż body gdyz ceny nie są do porównania. Im bliżej zakupu tym mam więcej ale... zastanawiam sie nad kupnem tańszego body a droższych szkiel tylko nie wiem czy watro...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zastanawiam się czy jeśli będę miała 5d i obiektyw 28-75 nie będzie takiej samej jakości jak np d50 z lepszym obiektywem, nie wiem czy dobrze myślę ale wydaje mi się ze z takim szkłem mogę nie wykorzystać możliwości 5d??
    Ostatnio edytowane przez eleonora ; 10-05-2011 o 12:53 Powód: Automerged Doublepost
    A jak wyjdzie śmiesznie?
    Ludzie się pośmieją i koniec. Wielkość nie boi się śmieszności.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eleonora Zobacz posta
    Zastanawiam się czy jeśli będę miała 5d i obiektyw 28-75 nie będzie takiej samej jakości jak np d50 z lepszym obiektywem, nie wiem czy dobrze myślę ale wydaje mi się ze z takim szkłem mogę nie wykorzystać możliwości 5d??
    IMO źle myślisz. Z tym tamronem 5DmkII całkiem nieźle się spisuje.Ja zamist zmiany aparatu na 50D, zastanowiłbym się ew. nad zmianą obiektywu na stałoogniskowy 85/1,8USM, jak sugerował wczesniej luciferi.

Coś już napisał

Domyślnie

Ej chlopaki, po co te negatywne emocje. Nie chcialem zadnych tam Tamronowcow definiowac, tylko polecic szklo, ktore lubie i cenie. Dodam, ze jestem po malych przejsciach z niefirmowymi szklami.

A rzeczywistosc jest brutalna. Jak kogos nie stac na drogie szklo to go po prostu nie kupuje... bo go nie stac :-)

Z drugiej strony to tak czytam i sie zastanawiam...

Dopiero zaczynam i średnio orjętuję się w tym wszystkim [.....] Do wydania mam 9200. Myślę nad zakupem d5 II znalazłam go w cenie 7,500 więc na reszte zostaje mi [...] 1500 na obiektyw [...] (oczywiście nowe wszystko gdyż wole nie ryzykować z używanym...) Wybór padł na 5d bo łatwiej wymienic szkla niż body gdyz ceny nie są do porównania.
    ...czy to ma sens?????

Ja tam bym wyposrodkowal zeby uniknac rozczarowania. 9200 to jest naprawde spory fotograficzny budzet dla amatora i pare kilo sprzetu mozna wychaczyc. Jak by dobrze pokombinowac to by sie udalo body, zooma, UWA, i z jedna stalke jeszcze, wszystko w niezlej jakosci. To jest duzo bardziej kreatywny zestaw niz FF z jednym zoomem...
    Ostatnio edytowane przez maczetka ; 10-05-2011 o 15:51

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

... zastanawiam sie nad kupnem tańszego body a droższych szkiel tylko nie wiem czy watro...
    Zdecydowanie warto.
    Jakiego aparatu używałaś do tej pory? Jakie masz doświadczenie w fotografowaniu w trybach półautomatycznych, z priorytetem czasu lub przysłony oraz w trybie manualnym? Fotografowałaś już zestawem ważącym grubo powyżej kilograma?
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów