Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Zoom do Canona 5D Mk II

Question Zoom do Canona 5D Mk II

Witam wszystkich,
    Na forum jestem nowa gdyż dopiero zaczynam swoją przygodę z fotografią do tej pory bałam się że fascynacja przejdzie mi po kupnie aparatu jednak zdecydowałam się kupić Canona D5 mam jednak mały problem dotyczący szkiełka... Jako że d5 to kosztowny sprzęt na sam początek na obiektyw zostało mi 1,500 zł Chciała bym kupić za to coś uniwersalnego tak więc zoom wiem że w canonie za to cenę było by ciężko wiec zastanawiam się nad tamronem zastanawia mnie czy duza to różnica i jaki mogli byście mi polecić ?? Z góry dziękuję za każdą najmniejszą podpowiedź
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie ma takiego modelu D5.
    A jak masz 5D to w tej cenie to tylko tamron 28-75. Nic lepszego chyba nie kupisz..

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Polecałbym dołożyć trochę złota do Canona 105-24L () ewentualnie Canona 28-135IS.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Bierz 24-105L
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Jak chcesz mieć ciemny obiektyw i być trendy na forum to faktycznie weź 24-105L, z tym że to poza podanym przez Ciebie parametrem cenowym. Jeżeli chcesz mieć zaś dobry i jasny obiektyw to kup Tamron 28-75 - nowy za 1500. Uchowaj zaś Boże Twój rozsądek przed zakupem canona 28-135.

Domyślnie

Dzięki za podpowiedzi Szczerze mówiąc to jestem laikiem w fotografii i jeszcze mało się znam ale staram się dużo czytać i czerpać podpowiedzi od was zawodowców Jeden z kolegów fotografów mówił mi o słabej jakości tamronów ale nie był w stanie wytłumaczyć mi różnicy miedzy tamronem a canonem (oprócz oczywiście różnicy cenowej ) może wy potraficie mi cos na ten temat powiedzieć? zoom ten potrzebny mi będzie do fotografowania ludzi .Zapewnę rozejżę się za 28-75 mam nadzieje ze byla to szczera podpowiedz, nie znam sie zbytnio na obiektywach a nie chciala bym wydać pieniędzy w błoto Jako że już w tym tygodniu jadę po sprzęt chciała bym zapytać jeszcze jak dużą kartę pamięci powinnam wybrać ??

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jeśli nie nastawiasz się na kręcenie filmów to 8GB wystarczy, w przeciwnym wypadku jak najpojemniejszą.

Domyślnie

Sunders - Kręcenie filmów nie wchodzi w grę Miałam jeszcze zapytać jakie mocowania obiektywów do canona 5d ?
    A jak wyjdzie śmiesznie?
    Ludzie się pośmieją i koniec. Wielkość nie boi się śmieszności.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

W sprawie obiektywu się wypowiedziałem. Pod 5d będziesz zdecydowanie zadowolona z jasnego tamrona 28-75, a później Twoje dalsze doświadczenia same zdefiniują potrzeby (w sensie czy będzie brakowało Ci bardziej szerokiego kąta, czy może teleobiektywu). Zoom 28-75 na pełną klatkę to standard. Jezeli chodzi o samego Tamrona to zdecydowanie kup nowy obiektyw o sprawdź czy jest to ostry i trafiajacy w punkt egzemplarz (co zresztą dotyczy kazdego kupowanego obiektywu obojętnie od marki i ceny).
    Karta pamięci - jak wyżej Sunders napisał. Przy czym ja wybierałbym wyłącznie między kartami Sandisk lub Lexar.

Domyślnie

miło że spotkałam przed kupnem osoby które potrafią jasno określić wszystko osobie która dopiero zaczyna i nie zna sie zbytnio na sprzęcie na poprzednim forum tak normalnych ludzi nie spotkałam wszystko wielcy zawodowcy którzy szydzili z tego co piszę... Zatrzymam się wiec tu na dłużej tym czasem Zabieram się za szukanie 28-75 Dzieki
    A jak wyjdzie śmiesznie?
    Ludzie się pośmieją i koniec. Wielkość nie boi się śmieszności.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów