Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Zoom do Canona 5D Mk II

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Jak chcesz mieć ciemny obiektyw i być trendy na forum to faktycznie weź 24-105L, z tym że to poza podanym przez Ciebie parametrem cenowym. Jeżeli chcesz mieć zaś dobry i jasny obiektyw to kup Tamron 28-75 - nowy za 1500. Uchowaj zaś Boże Twój rozsądek przed zakupem canona 28-135.
    Uchowaj Boże przed takimi komentami...24-105 to doskonały obiektyw. trendy na forum! Matko Święta, brzmi jak przedszkole. Znam profesjonalnych fotoreporterów którzy pracują z tym obiektywem na 5d. ta ironia tomfoot'a jest bezsensu. 24-105L to świetne szkło... troszkę ciemnawe, ale po to ma się FF że można podciągnąć ISO nie? polecam jeśli możesz sobie na to pozwolić! tamrona nie próbowałem więc się nie wypowiadam.
    pozdr
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez maczetka Zobacz posta
    Ja tam bym wrocil do pomyslu z 24-105. to jest bardzo dobry obiektyw, zarowno "obrazkowo-plastycznie" :-), optycznie jak i mechanicznie.
    Roznica tylko jednej dzialki przyslony w swietle powoduje, ze wynalazki w stylu Tamrona bym sobie odpuscil, zwlaszcza na 5d, gdzie mozna pokombinowac z wysokim iso.
    Ja generalnie nie kumam podniecenia wynikajacego z posiadania szkiel 2.8 vs 4.0, dodatkowo z dluzszym zakresem, USM i IS... To jest dopiero forumowa lanserka bo jasno, jasno, jasno... tyle, ze 2.8 to wcale nie jest tak znowu super jasno.
    Jak chce wygodnego zooma na FF Canona to podpinam 24-105, ktory - powtorze sie - jest na wycieczki, do krajobrazow i wielu innych okazji swietny. Jak chce Jasno przez duze J, to nie bawie sie w jakies polsrodkowe 2.8 tylko biore stalke 1.4 albo 1.8 (na ktora i w Twoim przypadku przyjdzie czas :-))
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    no, chyba ze po prostu nie ma kasy... wtedy rzeczywistie Tamron bo "wyzej d... nie podskoczysz"...
    pięknie powiedziane.
    Ostatnio edytowane przez paatryk77 ; 09-05-2011 o 22:27 Powód: Automerged Doublepost
    "Dziś w nocy śniła mi się rzeczywistość. z jaką ulgą się obudziłem" S.J.Lec .

flickr

Uprawnienia umieszczania postów