Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Zoom do Canona 5D Mk II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tamron 28-75 to dobre jasne szklo w relatywnie niskiej cenie. Porządną uzywke kupisz już za 900-1000zł nierzadko jeszcze na gwarancji. Z kręceniem filmów nie bedzie problemu, bo ta puszka nie ma takiej opcji
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Jeśli nie nastawiasz się na kręcenie filmów to 8GB wystarczy, w przeciwnym wypadku jak najpojemniejszą.
    Od kiedy to 5D ma opcje kręcenia filmów ?
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 09-05-2011 o 10:44 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eleonora Zobacz posta
    zdecydowałam się kupić Canona D5 mam jednak mały problem dotyczący szkiełka... Jako że d5 to kosztowny sprzęt na sam początek na obiektyw zostało mi 1,500 zł
    Po pierwszym poście, wydawało mi się, że chodzi o 5DmkII :-? , ale to i tak obecnie bez znaczenia, bo eleonora zadeklarowała, że filmów kręcić nie zamierza.
    Przy budżecie 1500pln na obiektyw, też uważam, że tamron 28-75 to najlepsza opcja.

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Jak chcesz mieć ciemny obiektyw i być trendy na forum to faktycznie weź 24-105L, z tym że to poza podanym przez Ciebie parametrem cenowym. Jeżeli chcesz mieć zaś dobry i jasny obiektyw to kup Tamron 28-75 - nowy za 1500. Uchowaj zaś Boże Twój rozsądek przed zakupem canona 28-135.
    Uchowaj Boże przed takimi komentami...24-105 to doskonały obiektyw. trendy na forum! Matko Święta, brzmi jak przedszkole. Znam profesjonalnych fotoreporterów którzy pracują z tym obiektywem na 5d. ta ironia tomfoot'a jest bezsensu. 24-105L to świetne szkło... troszkę ciemnawe, ale po to ma się FF że można podciągnąć ISO nie? polecam jeśli możesz sobie na to pozwolić! tamrona nie próbowałem więc się nie wypowiadam.
    pozdr
    Cytat Zamieszczone przez maczetka Zobacz posta
    Ja tam bym wrocil do pomyslu z 24-105. to jest bardzo dobry obiektyw, zarowno "obrazkowo-plastycznie" :-), optycznie jak i mechanicznie.
    Roznica tylko jednej dzialki przyslony w swietle powoduje, ze wynalazki w stylu Tamrona bym sobie odpuscil, zwlaszcza na 5d, gdzie mozna pokombinowac z wysokim iso.
    Ja generalnie nie kumam podniecenia wynikajacego z posiadania szkiel 2.8 vs 4.0, dodatkowo z dluzszym zakresem, USM i IS... To jest dopiero forumowa lanserka bo jasno, jasno, jasno... tyle, ze 2.8 to wcale nie jest tak znowu super jasno.
    Jak chce wygodnego zooma na FF Canona to podpinam 24-105, ktory - powtorze sie - jest na wycieczki, do krajobrazow i wielu innych okazji swietny. Jak chce Jasno przez duze J, to nie bawie sie w jakies polsrodkowe 2.8 tylko biore stalke 1.4 albo 1.8 (na ktora i w Twoim przypadku przyjdzie czas :-))
    no, chyba ze po prostu nie ma kasy... wtedy rzeczywistie Tamron bo "wyzej d... nie podskoczysz"...
    pięknie powiedziane.
    Ostatnio edytowane przez paatryk77 ; 09-05-2011 o 22:27 Powód: Automerged Doublepost
    "Dziś w nocy śniła mi się rzeczywistość. z jaką ulgą się obudziłem" S.J.Lec .

flickr

Awatar Geko
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Tia, tyle tylko, że jest co najmniej kilka naprawdę dobrych obiektywów Tamrona w cenie których nie ma szans znalezienia równie dobrych obiektywów Canona. Zresztą te ostatnie też nie wszystkie są super szałowe, więc podniecania się posiadaniem szkieł Canona i negowania zakupów sprzętu innej firmy też nie rozumiem. Dla mnie to taka sama 'lanserka' jak zachwycanie się tym, że się ma f/2,8 a nie f/4.
    Canon EOS 40D

Bywalec

Domyślnie

Nie wydaje mi się, by szkła 2.8 były kupowane dla lansu, ale ja się nie znam.
    5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4

Awatar Geko
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja też nie, ale odniosłem się do wcześniejszych wypowiedzi i ludzi którzy tak robią, bo
    pewnie niestety są tacy, dla których ważniejszy jest sam sprzęt niż robienie nim zdjęć.
    Canon EOS 40D

Domyślnie

wybacz autorko, ze tak pod prad ale moze dasz sie namowic sie do zrezygnowania z parametru "uniwersalnosci" i pokusisz sie o zakup stalki np 28 1,8 czy 85 1,8? gwarantuje Ci, ze jakosc obrazka wynagrodzi konieczosc zrobienia kilku krokow celem uzyskania wlasciwego kadru.

Domyślnie

Dopiero zaczynam i średnio orjętuję się w tym wszystkim więc zwróciłam się do was o radę i uważam to za dobry wybór. zapomniałam jednak sprecyzować wszystko ... Do wydania mam 9200 . Myślę nad zakupem d5 II znalazłam go w cenie 7,500 więc na reszte zostaje mi 1700 karta - 200 zostaje mi 1500 na obiektyw który zapewne z czasem zmienie na coś lepszego.(oczywiście nowe wszystko gdyż wole nie ryzykować z używanym...) Wybór padł na 5d bo łatwiej wymienic szkla niż body gdyz ceny nie są do porównania. Im bliżej zakupu tym mam więcej ale... zastanawiam sie nad kupnem tańszego body a droższych szkiel tylko nie wiem czy watro...
    Zastanawiam się czy jeśli będę miała 5d i obiektyw 28-75 nie będzie takiej samej jakości jak np d50 z lepszym obiektywem, nie wiem czy dobrze myślę ale wydaje mi się ze z takim szkłem mogę nie wykorzystać możliwości 5d??
    Ostatnio edytowane przez eleonora ; 10-05-2011 o 12:53 Powód: Automerged Doublepost
    A jak wyjdzie śmiesznie?
    Ludzie się pośmieją i koniec. Wielkość nie boi się śmieszności.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eleonora Zobacz posta
    Zastanawiam się czy jeśli będę miała 5d i obiektyw 28-75 nie będzie takiej samej jakości jak np d50 z lepszym obiektywem, nie wiem czy dobrze myślę ale wydaje mi się ze z takim szkłem mogę nie wykorzystać możliwości 5d??
    IMO źle myślisz. Z tym tamronem 5DmkII całkiem nieźle się spisuje.Ja zamist zmiany aparatu na 50D, zastanowiłbym się ew. nad zmianą obiektywu na stałoogniskowy 85/1,8USM, jak sugerował wczesniej luciferi.

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

24-70 85 1.8 lub 100 2.0 i 5DmkI

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów