100% powtarzalności, przynajmniej z 24-70LII. Muszę jeszcze obadać temat na dłuższych stałkach.
Acha, problem występuje tylko przy ustawieniu trybu pomiaru E-TTL na Evaluative. Na Average jest ok.
100% powtarzalności, przynajmniej z 24-70LII. Muszę jeszcze obadać temat na dłuższych stałkach.
Acha, problem występuje tylko przy ustawieniu trybu pomiaru E-TTL na Evaluative. Na Average jest ok.
Body, stałki, zoomik
Sprawdziłem z 85 1.8 - wygląda ok. Ale np. ze 135L już nie. Pomiar jest poprawny tylko przy błysku bezpośrednim (żadnych odbić, modyfikatorów) i dopóki mam aparat blisko lampy.
Dlaczego z jednym obiektywem jest ok, a z drugim nie - zupełnie nie rozumiem. Lampa na stopce działa dobrze. Firmware najnowszy (1.40 w nadajniku, 1.50 w odbiorniku). Styki przeczyściłem. Na walnięte wyzwalacze też to nie wygląda, bo niby czemu miałyby być walnięte wybiórczo. Z drugiej strony raczej nikt tu na Kingi nie narzekał.
Body, stałki, zoomik
Czy ktoś jest w stanie potwierdzić/zaprzeczyć powyższemu? Czy problemy na Evaluative są ogólną przypadłością, czy to raczej walnięty komplet?
Body, stałki, zoomik