Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 123

Wątek: Wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel King

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Nie rozumiem tego co napisałeś. Miałem rok Pixel Knight i żadnych kabli nigdy nie używałem...
    a w sprzedaży są od 3-4 m-cy cud
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    a w sprzedaży są od 3-4 m-cy cud
    Nie cud tylko umiejętność czytania ze zrozumieniem.

Pisałem o Pixel Knight.
    Knight /= King

Domyślnie

a pisałeś nie w temacie już rozumię
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Nie.
    Napisałem, że miałem Pixel Knighta i nie potrzebowałem używać kabli. W związku z tym dziwię się, że w nowszej wersji jest taka konieczność.
    Czy tak trudno było to zrozumieć? Czy będziesz też odwracał kota ogonem w związku z faktem, że nie czytałeś uważnie mojej wypowiedzi?

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała/Ustroń

Domyślnie

Również w Pixel King nie trzeba żadnych kabli by wszystko działało.

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Mówię o sytuacji gdy na body jest potrzeba założyć dodatkową lampę a nadajnik z body trzeba połączyć kablem ot i już rozumiesz.
    Nie widzę sensu stosowania wyzwalaczy radiowych oraz montowania lampy na sankach. Lampę z odbiornikiem możemy zawsze trzymać w drugim ręku( lub statywie), by na sankach pozostawić nadajnik, który posiada jeszcze jedną zaletę a mianowicie jedno z najlepszych wspomagań AF (Biała dioda z soczewką) dot. Pixel King.
    Można również zastosować lampę na sankach i wyzwolić drugą poprzez wbudowaną fotocelę (tej drugiej jak posiada lub posiadając lampę systemową oraz 60D/7D wyzwolić samą lampą wbudowaną i to nawet bez błysku wbudowanej) i nie potrzeba nam wyzwalaczy.

50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miczael Zobacz posta
    Nie widzę sensu stosowania wyzwalaczy radiowych oraz montowania lampy na sankach.
    To że ty nie widzisz sensu to nie znaczy że inni nie potrzebują takiej konfiguracji.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała/Ustroń

Domyślnie

Możesz zawsze zastosować szynę
    http://www.funsports.pl/p,pl,310,szy...blyskowej.html

50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2

Domyślnie

szybkie pytanie - czy te kingi tez maja laga "pomiarowego" przed naswietleniem?
    mam knighty i zawsze aby miec pewnosc ze wszystkie mi blysna musialem dawac half-press'a na 1s...to mnie juz irytuje...
    inaczej ktoras mi "nie zdazyla" otrzymac danych z nadajnika i nie wyzwalala...
    P.S
    czyli zmiana kanalow na odbiornikach odbywa sie mechanicznie (bez zadnych menu jak w knightach?)

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Tak, mechanicznie.

Polecam pobrać instrukcję obsługi ze strony mega-pixel.pl

Dopiero zaczyna

Domyślnie

miał ktoś możliwość przetestowania pixel kinga i pocketwizard TT1 TT5? Chciałbym usłyszeć takie ogólne wrażenia co do pracy i jakości wykonania. Stoję przed wyborem jestem wstanie skłonić się do pocketwizard ale jeśli 3 razy tańsza alternatywa jest porównywalna to po co. Dajcie znać co sądzicie.

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów