Chyba nie powinienem wklejać linków do konkretnych aukcji (tu tytuł: Przewód synchro do lamp błyskowych PC - PC 35cm)
Bez problemu znajdziesz na Alledrogo.
Chyba nie powinienem wklejać linków do konkretnych aukcji (tu tytuł: Przewód synchro do lamp błyskowych PC - PC 35cm)
Bez problemu znajdziesz na Alledrogo.
Puszki dwie i kilka szkieł, światełka i parę innych gratów
http://allegro.pl/przewod-kabel-sync...062550986.html
Chodzi mi o taki kabelektylko tutaj na aukcji masz aż 2m ale pewnie i takie po 30-40 cm też są
![]()
No też się da.
Wtedy przewód na gorącą stopkę aparatu, na niego lampa, a na drugim końcu przewodu nadajnik Pixel Kinga, do odbiornika PK druga lampa...
Da się, tylko ciekawe co zrobi body, gdy dostanie sygnał zwrotny z informacja mi o TTLu od lampy na body i od lampy z odbiornika i informacje te będą się różniły...
Też mam ten problem, że chcę mieć jedną lampę na aparacie i drugą na odległość z odbiornikiem. Mam dwa odbiorniki i przetestuję taki układ (chyba ktoś mi tu nawet podpowiadał w poprzednich postach):
Nadajnik na gorącą stopkę aparatu, pierwszy odbiornik wpięty w jego goracą stopkę (ta do akcesoriów), na niego pierwsza lampa.
Do drugiego odbiornika druga lampa.
Tylko co z różnymi sygnałami TTLa...? Trzebaby przetestować.
Ostatnio edytowane przez ely13 ; 15-02-2012 o 13:31
Puszki dwie i kilka szkieł, światełka i parę innych gratów
ely13 dzięki za cynka, rozumiem że po zakupieniu kabelka będę mógł zrobić tak jak pisałem?
http://pixelhk.com/pixelhk.com/Down/King/
Dla zainteresowanych. Jest nowa wersja oprogramowania naszych kingów, nie wiem jaki jest sens aktualizacji, ale skoro producent coś poprawia to chyba warto...
Właśnie próbowałem upgradować. Odbiornik zaktualizował się bez problemu. Niestety nadajnik "padł".
W trakcie wyskoczyło okienko "Compare error!!". Po próbie włączenia okazuje się że świeci cały czas lampka doświetlająca. Nie reaguje na próbę ustawienia grupy i kanału. Nie miga też dioda kontrolna przy sankach. Ponowna aktualizacja też nic nie przyniosła. Wyskakuje okienko z informacją że urządzenie nie jest kompatybilne z tym firmware i żeby podłączyć transmiter.
Tak można sobie polepszyć z dobrego na lepszy![]()
link znalazłem sam, dopiero potem pisałem na forum żeby ostrzec innych![]()
Niestety po podłączeniu wyzwalacza przez pc-pc z body lampa nie jest odpalana, jakieś pomysły ?