Mam dokładnie to samo - 2x 430 EXII, 2 odbiorniki Pixel King i **** - nie da się sterować stosunkiem mocy błysku z body; co prawda pojawia się opcja wireless, lecz po zmianie na np: 1:4 wraca do 1:1. Nie ogarniam tego...
Mam dokładnie to samo - 2x 430 EXII, 2 odbiorniki Pixel King i **** - nie da się sterować stosunkiem mocy błysku z body; co prawda pojawia się opcja wireless, lecz po zmianie na np: 1:4 wraca do 1:1. Nie ogarniam tego...
EOS R6 Mark II, EOS R8, RF 15-35/2.8L IS, RF 50mm F1.2L, RF 50mm F1.8, RF 35mm F1.8, RF 24mm F1.8, EF 85/1.8, EF 135L, 2x430EX II
www.facebook.com/matti.jarominnen/photos
https://www.flickr.com/photos/mateuszj/albums
bo sie nie da !! poprostu nie ma takiej opcji !!
polecam przeczytac tutaj
http://www.flickr.com/groups/strobis...7627418629135/
ten akapit:
ETTL Ratios
There is currently no option for adjusting ETTL ratios, its beyond the scope of what the Kings are currently designed for and best to look at other trigger options if adjusting ratios are really important ........
jedyne co mozna ustawic to kazdej lampie przypisac inna grupe i ustawiac manualnie i takie ratio jakie nam sie podoba, ale wowczas juz na manualu i bardzo przydatny jest swiatlomierz
ja kupowalem kingi glownie dla HSS, oraz wlasnie mozliwosci ustawiania mocy blysku z menu aparatu w trybie manual, jak lampa stoi/wisi sobie gdzies obok [raz blizej, raz dalej] to jest to duza wygoda,
jedyne o co sie martwie to plastikowa stopka w RX i jak to to przymocowalem do uchwytu statywowego z zamontowana na gorze 580II to troszke to wazy i sie giba
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
Pytanko, czy jest jakiś system wyzwalaczy radiowych który to umożliwia:
jeżeli mam lampę 580exII ustawioną w trybie M to czy mogę siłę błysku lampy regulować z nadajnika (1/1 - 1/128) - jest dostępny jakiś system?
Ostatnio edytowane przez CEZAREUSZ ; 31-01-2012 o 19:05
Regulamin pkt 8.
Jeżeli dobrze zrozumiałem o co pytasz, to Kingi dają taką możliwość.
Możesz w ustawieniach lampy w menu aparatu wybrać M, a następnie ustawić żądaną przez siebie moc.
Warto dodać, że możliwość taką mamy jedynie dla lamp serii II. W zasadzie przekłada się to na te, które po założeniu bezpośrednio na sanki mają możliwość sterowania. Jeżeli na sankach nie ma możliwości (np. moja 430EX), to i przez Kingi nie będzie.
Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog
Witam, mam problem.
Na body w sankach chce mieć lampę, dodatkowo chcę podłączyć Pixel King'a, jaki kabel potrzebuję aby podłączyć ten wyzwalacz?
Przerabiałem to... Jeśli chcesz, żeby i lampa na body i Pixel King pracowały w TTLu - nie da się.
Jeśli satysfakcjonuje Cię manual, to możesz podpiąć Pixel Kinga przewodem PC do body - ale nie przeniesie Ci TTLa.
Puszki dwie i kilka szkieł, światełka i parę innych gratów
A ja tak ostatnio przeglądając allegro natrafiłem na kabel Ttl który miał na stopce od góry drugą stopkę do lampy. Wtedy mamy możliwość podpięcia lampy na kablu i dodatkowo NadajnikaTylko wtedy pozostaje problem zrobienia jakiegoś uchwytu do gniazda statywowego, żeby nie trzymać lampy w ręku. Jeżeli ktoś wykorzysta ten " pomysł" to proszę o informacje czy działa bo zbieram na te nadajniki i zastanawiam sie czy to wypali
![]()
ely13 OK, dzięki. Gdzie mogę taki kabelek dostać?