a pisałeś nie w temacie już rozumię
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
Nie.
Napisałem, że miałem Pixel Knighta i nie potrzebowałem używać kabli. W związku z tym dziwię się, że w nowszej wersji jest taka konieczność.
Czy tak trudno było to zrozumieć? Czy będziesz też odwracał kota ogonem w związku z faktem, że nie czytałeś uważnie mojej wypowiedzi?
Również w Pixel King nie trzeba żadnych kabli by wszystko działało.
Nie widzę sensu stosowania wyzwalaczy radiowych oraz montowania lampy na sankach. Lampę z odbiornikiem możemy zawsze trzymać w drugim ręku( lub statywie), by na sankach pozostawić nadajnik, który posiada jeszcze jedną zaletę a mianowicie jedno z najlepszych wspomagań AF (Biała dioda z soczewką) dot. Pixel King.
Można również zastosować lampę na sankach i wyzwolić drugą poprzez wbudowaną fotocelę (tej drugiej jak posiada lub posiadając lampę systemową oraz 60D/7D wyzwolić samą lampą wbudowaną i to nawet bez błysku wbudowanej) i nie potrzeba nam wyzwalaczy.
50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2
Możesz zawsze zastosować szynę
http://www.funsports.pl/p,pl,310,szy...blyskowej.html
50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2
szybkie pytanie - czy te kingi tez maja laga "pomiarowego" przed naswietleniem?
mam knighty i zawsze aby miec pewnosc ze wszystkie mi blysna musialem dawac half-press'a na 1s...to mnie juz irytuje...
inaczej ktoras mi "nie zdazyla" otrzymac danych z nadajnika i nie wyzwalala...
P.S
czyli zmiana kanalow na odbiornikach odbywa sie mechanicznie (bez zadnych menu jak w knightach?)
Tak, mechanicznie.
Polecam pobrać instrukcję obsługi ze strony mega-pixel.pl
miał ktoś możliwość przetestowania pixel kinga i pocketwizard TT1 TT5? Chciałbym usłyszeć takie ogólne wrażenia co do pracy i jakości wykonania. Stoję przed wyborem jestem wstanie skłonić się do pocketwizard ale jeśli 3 razy tańsza alternatywa jest porównywalna to po co. Dajcie znać co sądzicie.