Czemu tych wyzwalaczy praktycznie nie ma na allegro? Czyżby znowu jakaś wadliwa seria ?
Czemu tych wyzwalaczy praktycznie nie ma na allegro? Czyżby znowu jakaś wadliwa seria ?
O obiektywach wiem prawie wszystko
Ja ze swojej strony mogę tylko powiedzieć, że działają wyśmienicie.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
U mnie padnięte baterie objawiały się złą synchronizacją błysku z migawką i widziałem ją na zdjęciach. Wymiana baterii rozwiązała problem.
Puszki dwie i kilka szkieł, światełka i parę innych gratów
O obiektywach wiem prawie wszystko
Jak działa pomiar ttl w kingach? Mierzy jakby lampa była na aparacie czy odległość lampy od przedmiotu?
Pixel King z Metzem 58 z firmware fabrycznym działa pięknie, po wgraniu najnowszego firmware ze strony producenta mam problem gdyż działa tylko i wyłącznie tryb TTL.
Tryb M czy A nie działają, przechodzą od razu w tryb TTL ktoś miał podobny problem??:
Ja mam ten sam problem tylko z Metzem 48, i tryb M nie dziala z żadnym firmwarem. Jest jeden sposób żeby pracowała w trybie M ale ostatnio przestał mi działać może coś namieszałem z oprogramowaniem, nie pamiętam.
Przełączając lampę w tryb M, w momencie migania M na wyświetlaczu (tak mam w 48) należy przycisnąć spust migawki do połowy w aparacie tak żeby nadajnik z odbiornikiem się skomunikowały. Wtedy tryb M pozostaje M i nie przechodzi w TTL.