Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Jaka karta CF do 20D

Dopiero zaczyna Awatar Andrew
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Jaka karta CF do 20D

Jak w temacie, jaka karta do 20D? San Disk Ultra II (zapis do 9MB/s, odczyt do 10MB/s) czy San Disk Extreme III (Ciągła prędkość zapisu 20MB/s. Transfer przy odczycie lub kopiowaniu danych 20MB/s)
    Czy 20D wykorzysta możliwości karty Extreme III ?
    Proszę o opinie, może ktoś korzystał z obydwu kart?
    Ostatnio edytowane przez Andrew ; 25-12-2005 o 02:43

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Zależy ile masz keszu do wydania, jeśli kasa nie gra roli to, ta druga.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

U nie SanDisk Ultra II chodzi wolniej niż Kingston Elite Pro a powinno być inaczej - szybkość zależy również od tego jaka karta bardzioej podejdzie sprzętowi. Poszukaj na forum jest sporo tematów o tym.
    Canon 4ever

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

http://www.robgalbraith.com/bins/mul...?cid=6007-7303

Takie cos kiedys znalazlem w necie ... mam nadzieje pomoze

pozdrawiam.
    f.
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ten test to już może być trochę nieaktualny, od czasu jego zrobienia pojawiło się kilka wersji firmware, spośród których jeden modyfikował obsługę CF. Tak więc podchodziłbym do tych tabelek z dystansem.
    Niewątpliwie każdy z wymienionych w wątku CF-ów ma swoich zwolenników i przeciwników. Aczkolwiek Lexarowcy na razie się nie wypowiadają.

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Mam kartę Lexara 80x z "popsutej" serii, aparat ma oprpgramowanie w wersji 1.0.5 i karta chodzi jak burza. Jest szybsza od Kingstona Elite Pro. Niestety widać to najbardziej przy robieniu zdjęć w jpg i długich seriach. Odkąd robię w RAW to aparat jest za słaby (tylko 6 zdjęć w serii) a nie karta. Jeżeli chodzi o normalne focenie w zupełności wystarczy Kingston.
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a ja mam pytanie, po co ci tak szybka karta do 20D jak E3 :-o
    Gdybyś pytał o 1DMk2 lub 1DsMk2 to rozumiem, ale przy 20D nie zauważysz różnicy. Moim zdaniem powinieneś postawić pytanie inaczej - jaka pojemność ma sens przy tym aparacie. Minimum 1Gb, a najlepiej 2Gb. Więc może wydaj dodatkową kasę na pojemność, a nie na oszczędzone 15 sekund przy zgrywaniu całej katry na PC
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Dopiero zaczyna Awatar Andrew
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    a ja mam pytanie, po co ci tak szybka karta do 20D jak E3 :-o
    Gdybyś pytał o 1DMk2 lub 1DsMk2 to rozumiem, ale przy 20D nie zauważysz różnicy. Moim zdaniem powinieneś postawić pytanie inaczej - jaka pojemność ma sens przy tym aparacie. Minimum 1Gb, a najlepiej 2Gb. Więc może wydaj dodatkową kasę na pojemność, a nie na oszczędzone 15 sekund przy zgrywaniu całej katry na PC
    Ok , dzięki mój wybór San Disk Ultra II 2 Gb. Dzieki Kubaman
    Wesołych Świąt wszystkim forumowiczom

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Mam dostęp w pracy do San Diska w wersji Ultra II. Nie widzę różnicy w porównaniu do Kingstona Elite Pro. Poza ceną oczywiście. Gdybym teraz wybierał to pewnie zamiast Lexara 1 GB byłby ten Kingston 2 GB. Swojego kupiłem kilka miesięcy temu za całe 416 złotych. Teraz są pewnie jeszcze tańsze. Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez architect
    U nie SanDisk Ultra II chodzi wolniej niż Kingston Elite Pro a powinno być inaczej - szybkość zależy również od tego jaka karta bardzioej podejdzie sprzętowi. Poszukaj na forum jest sporo tematów o tym.
    A u mnie na 350d jest zupelnie odwrotnie.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów