Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Do fotoreporterów stawki w portalach-opinia

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

No cóż... Z jednej strony oczekujecie coraz łatwiejszych w obsłudze aparatów, a z drugiej strony marudzicie, że nadpodaż zdjęć w internecie zabija rynek... Zielona ramka daje coraz lepsze jakościowo zdjęcia, a jak to ktoś kiedyś powiedział - gdyby posadzić odpowiednio dużą liczbę małp, przy odpowiednio dużej liczbie maszyn do pisania, to istnieje prawdopodobieństwo, że któraś z nich, waląc w klawisze na oślep, napisze Pana Tadeusza.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    gdyby posadzić odpowiednio dużą liczbę małp, przy odpowiednio dużej liczbie maszyn do pisania, to istnieje prawdopodobieństwo, że któraś z nich, waląc w klawisze na oślep, napisze Pana Tadeusza.
    To jednak musiałoby być ich bardzo dużo :grin:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jest taka fraszka niestety nie pamiętam autora:

Nie jestem mistrzem ale i nie du...a
    I Dziady bym napisał jak bym się uparł.

Fotografowanie to inna bajka...
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Myślę, że jeżeli na świecie jest kilkaset milionów działających aparatów fotograficznych i kilkaset milionów korzystających z nich użytkowników (te liczby mogą się nie zgadzać tak globalnie, jak i porównawczo, ale chodzi o ideę), to istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że codziennie powstaje przynajmniej kilka zdjęć na miarę WPPh, wykonanych przez ludzi, których jedyną wiedzą na temat fotografii jest wiedza, jak włożyć baterie do aparatu i gdzie jest guzik robiący pstryk...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przecież zdjęcia do portali czy gazet codziennych wcale nie muszą być ani dobre ani nawet poprawne. Starczy, żeby były na temat. Trzeba je zrobić w odpowiednim miejscu i czasie. Jakość jest praktycznie bez znaczenia. Do wykonania takich fotografii wcale nie potrzeba ani fotografa pro ani nawet amatora. Wystarczy zwykły posiadacz byle kompaktu. A ten nie oczekuje mega stawek, no chyba, że to będzie wspomniana wcześniej brzoza. I wcale nie musi być perfekcyjne ujęcie.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Przecież zdjęcia do portali czy gazet codziennych wcale nie muszą być ani dobre ani nawet poprawne.
    I tak to właśnie upada. Przecież nie musi być ani dobrze, ani nawet poprawnie. Nawet jeśli będzie trochę nie na temat (a jest i będzie) to co z tego, skoro jest za darmo!

Na szczęście jest jeszcze wolność wyboru i nie trzeba kaleczyć sobie oczu.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pgfoto Zobacz posta
    Więc jak to jest że portale dały sobie prawo do kupowania zdjec za 5zł tłumacząc że to przecież "tylko" internet" ?
    klient płaci za towar zawsze tyle ile musi
    i ani grosza więcej

sa tysiące chetnych sprzedaważ po tyle zdjecia - więc taka stawka obowiązuje

jeśli dany aparat z tej samej dystrybucji PL i z takimi samymi prawami gwarancyjnymi oraz pełni sprawny w skalepie

A - kosztuje 5 000 zł

a w sklepie
    B - 4300 zł

to pytanie

- w którym sklepie go kupisz ? :>

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Prawidłowa odpowiedź : w sklepie A ?:-D Zdjęcie co prawda to tylko zdjęcie ale nie ma dwóch takich samych. Tak, że przykład trochę mało trafiony.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    No cóż... Z jednej strony oczekujecie coraz łatwiejszych w obsłudze aparatów, a z drugiej strony marudzicie, że nadpodaż zdjęć w internecie zabija rynek... Zielona ramka daje coraz lepsze jakościowo zdjęcia, a jak to ktoś kiedyś powiedział - gdyby posadzić odpowiednio dużą liczbę małp, przy odpowiednio dużej liczbie maszyn do pisania, to istnieje prawdopodobieństwo, że któraś z nich, waląc w klawisze na oślep, napisze Pana Tadeusza.
    Oto kontrdowód:
    http://www.google.com/search?q="litwo+ojczyzno"+site:.4chan.org
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Oto kontrdowód:
    http://www.google.com/search?q="litwo+ojczyzno"+site:.4chan.org
    Bzdura nie dowód. 4chan nie ma archiwum. Pokaż mi posty na /p/ z kwietnia albo na /b/ z zeszłego tygodnia.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów