Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Ostatnio ktoś tu szukał 50d...

Domyślnie

Nie rozumiem tego pędu na raty 0%, albo wy płacicie te procenty, albo sklep[wyższa cena]. Czemu ludzie jak wariaci szukają tego magicznego 0%?

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Bo dzięki temu można kupić aparat, na który w danym momencie nie ma się całej kwoty. Ja tak kupuję różne rzeczy. Płacę tyle, ile mam, a resztę rozkładam na raty.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kanghoy Zobacz posta
    Nie rozumiem tego pędu na raty 0%, albo wy płacicie te procenty, albo sklep[wyższa cena]. Czemu ludzie jak wariaci szukają tego magicznego 0%?
    Bo dzięki temu niektóre rzeczy można kupić na raty bez odsetek. Był kiedyś już nawet wątek na ten temat na forum (niestety nie pamiętam już gdzie) i tam sprawa została rozwałkowana detalicznie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Hmmm.... Ja kupiłem 7d, gdzie wyszukiwarki cenowe pokazywały mi sklep EuroAgd jako notowany na 3 miejscu. Dwa miejsca wyżej to różnica rzędu 20 zl i problemy z dostępnością na zasadzie może będzie, może nie.

A więc w zasadzie można powiedzieć, że kupiłem praktycznie najtaniej, a raty 0%.

Cena za jaka kupiłem to 4780, teraz już jest kilka stów wyżej.

Sent from Galaxy S
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Inna sprawa, ze jest jak mówią inni; nawet jak jest trochę drożej to i tak wychodzi taniej niż gdzieś miałbyś wziąć normalnie oprocentowane raty

Sent from Galaxy S
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Np na ceneo 5d II kosztuje najtaniej 7719 a w jednej z sieci gdzie masz raty 7999 - Chyba nie jest to zbyt duża róznica cenowa. Zastanawiam się tylko czy brać teraz 5d II za 8tyś czy poczekać na modele, które zapewne niebawem napłyną po tzręsieniu ziemi - będzie taniej, czy nie będzie taniej.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No właśnie, też się zastanawiam czy będzie taniej
    I gdzie ten wyczekiwany 5D Mark III?
    Nie wiem czy się pozbyć mojej 50D czy poczekać...

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Podobnie jest, rozwijając powstały OT, z 24L. Generalnie kosztuje on kilka złotych poniżej 6 tys. W euro jest za ok. 6500, ale raty 0%, do 30 miesięcy. Gdy obliczyłem raty w FJ to wyszło mi wyraźnie ponad 8 tys.

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

No zgadza się - ja nawet byłem w banku i robiłem symulację oprocentowania i wyszło mi, że aparat wydzedłby mi ponad 10 tysi. No ale z drugiej strony cóż z tego, że mamy w sieciach handlowych 30x0% jak nigdzie w całej Polsce nie znajdziemy 5dmarkII - nie ma i nie wiadomo kiedy będzie - obecnie firmy internetowe posiuadają "piątkę" z niemiec i jakieś tam stare zapasy. Może ktoś wie gdzie w jakiej sieci jest 5dII, lub ma kogoś znajomego i wie kiedy pojawią się nowe dostawy. Canon milczy.

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez greg1981 Zobacz posta
    ...w całej Polsce nie znajdziemy 5dmarkII - nie ma i nie wiadomo kiedy będzie - obecnie firmy internetowe posiuadają "piątkę" z niemiec i jakieś tam stare zapasy. Może ktoś wie gdzie w jakiej sieci jest 5dII, lub ma kogoś znajomego i wie kiedy pojawią się nowe dostawy. Canon milczy.
    Ale po co Ci "nowa dostawa"? Czym ona się będzie różnić od "starej" z Niemiec np?
    |Canon|

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów