Pracujac kilka lat w Jokerze szacuje ze dSLR'y sprzedalem mniej wiecej w takich proporcjach:
Canon - 15%
Nikon - 35%
Sony - 50%
Dlaczego? To proste - bo Sony jest de best![]()
Pracujac kilka lat w Jokerze szacuje ze dSLR'y sprzedalem mniej wiecej w takich proporcjach:
Canon - 15%
Nikon - 35%
Sony - 50%
Dlaczego? To proste - bo Sony jest de best![]()
Analizując głębiej:
- z tych 2 soniaków jeden to FF, kupiony tylko dlatego, że koleś (semi-pro) analogowo od lat siedzi w minolcie i mu pasują obiektywy, a 2 jest używany sporadycznie
- 1 pentax to sporadyczny pstrykacz
- 6 nikonów to: 1 zawodowy fotograf, 2 pasjonatów, 3 sporadycznych pstrykaczy
- wszystkie 3 canony to pasjonaci
a teraz definicje:
-sporadyczny pstrykacz: robi fotki tylko na wyjazdach, nie przykłada się za bardzo, ot żeby były zdjęcia, nie ma potrzeby zstąpienia kita
-pasjonat: czasem bierze aparat i foci bez powodu, ogląda zdjęcia, satra się pracować nad sobą, marzy o kolejnych obiektywach
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria
A nawet "de bestest"
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Pozwolę sobie na dopełnienie:
-sporadyczny pstrykacz: robi fotki tylko na wyjazdach, nie przykłada się za bardzo, ot żeby były zdjęcia, nie ma potrzeby zstąpienia kita, jest uzytkownikiem Sony/Nikon/Olympus/Pentax/etc.
-pasjonat: czasem bierze aparat i foci bez powodu, ogląda zdjęcia, satra się pracować nad sobą, marzy o kolejnych obiektywach, jest użytkownikiem Canon.![]()
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 05-05-2011 o 09:18 Powód: Automerged Doublepost
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
co za głupi wątek![]()
a w Łącku się strzela łącką i po paru strzałach nikogo już nie obchodzi kto co ma i czym strzela byle się przy stole utrzymać![]()
Z Markiem, Elą, Nikosiem i czterdziestką na karku przemierzam świat....
No fakt, dobry fotograf to nawet dnem od butelki (wcześniej opróżnionej, rzecz jasna).
I jeszcze by miał potwierdzenie ostrości![]()
i tak najlepiej wtedy działa stabilizacja obrazu...jest taka płynnnaaaaa....![]()
Z Markiem, Elą, Nikosiem i czterdziestką na karku przemierzam świat....
Tim,
ten wątek poziomem głupoty nie odbiega zbytnio od rozważań typu, "który Helios ma lepszy bokeh"... Po za tym to hydepark...
A z tą stabilizacją - prawda.
Tu mogliby się wypowiedzieć ślubniacy, co muszą focić "te dej after" (dobry klin zamiast monopoda).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner