Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Lightroom 3 samoczynnie się wyłącza

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar 1982wojtek

Domyślnie

wg mnie kolego masz zawalony system, format systemu albo spróbuj programów do optymalizacji kompa( glary ulites -chyba tak to się pisze), bo wina nie leży w lightroomie tylko w twoim kompie
    wszystko znaczy NIC!!!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

AMMarshall zgadza się mam avasta. Co do trojanów trojanów itp to skanowąłem inic nie wykryło.
    Airhead system 32 bity.
    1982wojtek, też upatruje przyczyny w moim komputerze bo gdyby była to wina LR to problem by po zainstalowaniu zniknął.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Drugi wyraz trojan = wirus. brak edycji ..
    Ostatnio edytowane przez wiktor2323 ; 08-05-2011 o 22:12 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    AMMarshall zgadza się mam avasta. Co do trojanów trojanów itp to skanowąłem inic nie wykryło.
    (...)
    Wg Marshall's Review 2008, 2009, 2010, 2011 Avast to najgorszy z popularnych programów AV. Jest do **** po prostu i wg mnie masz w kompie jakąś dżumę. Zmień AV na np. Avirę dodaj do tego SpyBota, przeskanuj jednym i drugim, wylecz kompa, ciesz się życiem.

Chyba że system pirat, bez aktualizacji i ogólnie jedziesz na lewiźnie, to rzeczywiście nic tylko robić reinstalki systemu i softu co pół roku. I co pół roku na jakiś czas rakieta i spokój...
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Bywalec Awatar ToleDo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

IMHO problem leży po stronie systemu.
    Kiedy ostatni raz robiłeś format dysku i instalacje systemu ?
    Jeśli dużo instalujesz i odinstalowujesz programów to może być potrzebny format nawet co 6 miesięcy.
    Każdy ma takiego
    ToleDo
    na jakiego sobie zasłużył.

500D +kit +sigma70-300 APO DG

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

U mnie drzewiej taki dziwne problemy z aplikacjami (zawieszanie się, jakieś błędy/wyjątki lub po prostu samoczynne wyłączanie) powodował nadmiernie podkręcony procesor lub niestabilnie działająca pamięć (niekoniecznie uszkodzona czy przetaktowana - raczej "nielubiąca" się z daną płytą główną).

7D + C10-22 + C17-55 + C70-300 + C100L macro + 580EX II + BG-E7

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Toledo na tym komputerze format nie było robiony od nowości. Czyli jakieś 6 lat. Na dniach zrobię. Sądzisz ze to jest przyczyną?
    Pobrałem glary ulites i zrobiłem wszystkie możliwe kroki za pomocą tego programu i nadal to samo.

Bywalec Awatar ToleDo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Toledo na tym komputerze format nie było robiony od nowości. Czyli jakieś 6 lat. Na dniach zrobię. Sądzisz ze to jest przyczyną?
    Pobrałem glary ulites i zrobiłem wszystkie możliwe kroki za pomocą tego programu i nadal to samo.
    Tu chyba jest odpowiedź

Ja mocno użytkuje komputer (testuje sobie wiele programów) i format robię co 6-12 miesięcy.
    Czasami po kilku miesiącach używania widzę wyraźny spadek wydajności komputera.
    Poświęcam jeden dzień i mam znów swojego "odrzutowca" w pełni sprawnego jak z fabryki .
    Każdy ma takiego
    ToleDo
    na jakiego sobie zasłużył.

500D +kit +sigma70-300 APO DG

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Witam
    Moim zdaniem porządek w komputerze i odpowiednia ilość pamięci to przepis na dobre działanie tego i innego oprogramowania.
    Niekoniecznie trzeba od razu stawiać system od nowa.
    Ja używam Adobe Lightroom 3 od ponad pół roku i nie zanotowałem żadnych najmniejszych problemów, czego wszystkim także życzę.
    Pozdrawiam Wojtek
    Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Spróbuje zrobić format. Dam znać co i jak ..
    Puki co dzięki wielkie za pomoc

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

System legalny, avire miałem przed avastem.
    Jutro będę miał czas to zrobię format, zainstaluje wszystko od początku i zobaczymy co będzie się działo. Na pewno napisze co i jak ..

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów