-
Sprawdziłeś czy w wizjerze pojawia się znak że lampa jest w gotowości, włączona synchronizacja? Mam 420 i była sytuacja że aparat nie widział lampy. Czasem pomagało zdjęcie z sanek i założenie ponowne. Potwierdź zachowanie lampy z innym korpusem. W moim przypadku podobna sytuacja jaką miałem z 420 powtórzyła sięz 580 II
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a co do oddawania do serwisu to jeśli mówimy o nowej lampie to koszt np 430 to chyba więcej niż 2x tyle co naprawa, jak kupisz używaną to mozesz miećszczęscie i bedzie pracować a możesz mieć pecha i może pjawić się też jakiś problem, zostaniesz z nim tak jak teraz z tą usterką.
Przy moim problemie z 420 po założeniu na inny - akurat analogowy korpus EOS30 i zrobieniu kilku fotek oraz załozeniu z powrotem na cyfrę problem nagle zniknał. Nie mam pojęcia dlaczego. Być może była jakaś wymiana informacji procków lampy i korpusu i przy innym korpusie wskoczyły inne ustawienia w lampie i wyzdrowiała. Być może. W każdym razie pomogło. Oczywiście też zawsze warto pozbawić lampę zasilania na kilka dni.
Ostatnio edytowane przez espire ; 14-05-2011 o 21:06
Powód: Automerged Doublepost
Uprawnienia umieszczania postów