Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: Lampa do 500zł Di622-II czy YN-468

Dopiero zaczyna

Domyślnie Lampa do 500zł Di622-II czy YN-468

Witam wszystkich użytkowników. Pytanie mam chyba najbardziej popularne na każdym forum a mianowicie.... "Co będzie lepszym wyborem Nissin Di622-II czy Yongnuo YN-468".
    Chciałbym podkreślić, że fotografią zajmuję się czysto amatorko i raczej nigdy nie będzie to nic więcej. Po prostu pstrykam sobie na różnych imprezach i wstawiam te fotki w formie reportażu. Ostatnio jednak doskwiera mi "szybkość" wbudowanej lampy błyskowej oraz to że po zmianie obiektywu na większy często zdarza mi się "uwiecznić" go na zdjęciu.

Znalazłem ciekawą propozycję cenową YN-468 w Łomiankach czyli 30km od mojego miejsca zamieszkania http://allegro.pl/lampa-blyskowa-yon...565761122.html oraz Di622II w fotojoker w Warszawie trochę dalej bo 60km http://www.e-fotojoker.pl/product/la...canon-mark-ii/

Będę wdzięczny za każdą radę.
    Canon EOS 500D + Kit 18-55 IS + Sigma 18-200 DC OS, Tamron AF 18-270 mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD

Uzależniony

Domyślnie

Nissin jest mocniejszy :

Coś już napisał Awatar tadpaw
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Stałem przed takim samym dylematem i wybrałem jeszcze tańszą YN-467. Początkowo myślałem, że jak bez ekranika, to lipa, ale się okazało, że nie. Lampa jest solidnie wykonana, fajnie działa zoom, automatyka czy inne nastawy - polecam, jeśli nie chcesz przepłacać. Mocy na pewno jej nie zabraknie. Jak na chiński produkt jakość wykonania bardzo solidna. Zdjęcia kropel wody zrobione dzięki niej są w galerii na Digarcie.

Domyślnie

miałem Nissin i powiem tak:Żałowałem ,sprzedałem, zapomniałem

Dopiero zaczyna

Domyślnie

hmm czyli YN jest w miarę ok. Między 467 a 468 jest chyba 20 zł różnicy więc jakoś dałbym radę "dopłacić". Z tym Nissinem mnie tylko zmartwił kolega. W sumie to czytałem i czytam nadal o tych dwóch lampach i każdy je sobie chwali... jejku mam mętlik w głowie.

PS. Nie zależy mi na wyświetlaczu chociaż słyszałem że w YN 468 podobno działa wolno
    Canon EOS 500D + Kit 18-55 IS + Sigma 18-200 DC OS, Tamron AF 18-270 mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD

Coś już napisał
    Miasto
    Lodzkie

Domyślnie

Używałem(am) Nissina i całkiem fajnie mi się sprawdza. Fakt, że 580 ex to nie jest ale na początek spokojnie może być.
    Do robienia zdjęć używam komórek...
    ... szarych.

Domyślnie

http://www.dealextreme.com/p/yn-468-...ore-4-aa-37534
    kupowałem stad sporo rzeczy nigdy problemu nei było cena ciekawa bo ok. 240 PLN

Coś już napisał

Domyślnie

Chińskie lampy należy kupować u Chińczyków :-)
    http://cgi.ebay.com/YN-468-Strobe-Li...item27b68113be

88$ z darmową wysyłką.

Moim zdaniem można by poczekać aż Yongnuo wypuści to nowe ustrojstwo które obiecywali ostatnio - YN-565 - mam 560 i to naprawdę fajna i mocna lampa, jak jej dołożą E-TTL to śmiało będzie można mieć jako backup do czegoś Canonowskiego albo jako lampa na początek :-)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

miałem nissina I i sprzedałem, ponoć II jest lepsza od jedynki.

ostatnio kupiłem jako 2 lampe YN co prawda 460II ale lampka bardzo fajna o wiele lepsza od DI 622 I no i tańsza.

Domyślnie

A co sądzicie o lampie Sigmy EF-530 DG ST w porownaniu do chinskich klonow yongnuo?

Szukam czegos do 500zl z e-ttl. Prosba o rekomendacje.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów