Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Fotografia podwodna (basenowa); Co i jak?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

krtk2 o jakim sposobie zdalnego wyzwalania lamp piszesz ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

wyzwalanie wyzwalaczem bezprzewodowym, w jednym worku aparat z nadajnikiem w drugim lampa w moim wypadku 580ex z odbiornikiem, wyzwalało się różnie to samo z lampą studyjną na zewnątrz basenu. Natomiast z Ikelite pracuję się rewelacja ale to 10 półek wyżej

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Do lampy Ikelite była możliwość zamontowania takiego duperela który wyzwalał lampę pod wpływem błysku z innej lampy - może tak popróbuj
    To był chyba standard w bodajże w Ikelite DS-50

Domyślnie

@yerzu zanurzałeś w tym DiCAPac-u aparat pod wodę czy pracowałeś nim na powierzchni?

Ikelite rzeczywiście wydaje się najpewniejszy, ale cena powala, a nie spotkałam się z żadną wypożyczalnią, która miałaby obudowy w ofercie. Chyba nie da się tego wypożyczyć. A szkoda.
    Ktoś testował jeszcze jakieś inne rozwiązania?

Domyślnie

a przy "worku na aparat" spotkaliście się z problemem parowania w środku pokrowca? Bo ja nie mogłem sobie z tym poradzić
    C5Dmk2 + C28-135 USM IS + C16-35/2.8 + C24-70/2.8 + C50/1.8 + C70-210/3.5-4.5 USM + C430EXII + Sonnar 180/2.8 + inne graty

Coś już napisał Awatar Sieku

Domyślnie

ja tam pod wodę zszedłbym tylko w takim czymś na aparat bo raczej worki nie są dobre trzeba pamiętać też o ciśnieniu wody ... http://www.fotopodwodna.pl/index.php...ct&prod_id=338

Domyślnie

Ja osobiście nie planuję schodzić głęboko pod wodę. Ikelite rzeczywiście najpewniejszy, ale cena nie do przejścia przy świadomości, że użyty zostanie do jednej, góra dwóch sesji. Chyba że można gdzieś wypożyczyć..?

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ewel Zobacz posta
    Ja osobiście nie planuję schodzić głęboko pod wodę. Ikelite rzeczywiście najpewniejszy, ale cena nie do przejścia przy świadomości, że użyty zostanie do jednej, góra dwóch sesji. Chyba że można gdzieś wypożyczyć..?
    Moze GoPro 2 do 60 m daje rade.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Moze GoPro 2 do 60 m daje rade.
    Masz na myśli coś takiego: http://winmar.pl/p17698,Kamera_GoPro..._Edition_.html ?

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jesli juz chodzi o robienie podwodnych zdjec aparatami GoPro-podobnymi to CamOne Infinity lepiej daje sobie rade w tej kwestii

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów