Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: 70-200 - Bolączka funduszy!

Domyślnie

Dlaczego tylko o ostrości piszecie? 70-200 f/4 to przede wszystkim świetne szkło jeśli chodzi o kontrast, kolory, cały "feeling" zdjęcia. Do S70-200 nie porównam bo nie miałem, ale Canon jest pod tym względem naprawdę dobry.
    Pozdrawiam Szymon

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Przesadzacie z ostrością w Sigmie. Jak jest dobrze skalibrowana to nie ustępuje wersji Canonowskiej. Gdybym miał wybierać między Canon f4 a Sigma f2.8 to bym wybrał Sigmę
    Ja rok temu miałem podobny dylemat i wybrałem sigmę :-). Jak Kolega wątkotwórca chce to mogę mailem wysłać kilka fotek robionych na próbę przed zakupem. Nie wystawię ich tutaj bo raz że nie bardzo mam czas bawić się z nimi, a dw że Kolega dostanie surowego JPEG-a prosto z puszki :-).
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Canon to Canon. Miałem 4, zmieniłem na 2.8. Oba są świetnymi szkłami więc nie myśl długo i bierz C.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nowa Ruda

Domyślnie

Ja teraz też planuje zakup.

Najpierw sama goła 4ka, a potem zobaczę czy potrzebuję IS/światło. To jest chyba najlepsze wyjście dla kogoś kto nie ma pieniążków, jak ja

a wiadomo, że trzeba będzie wtedy nazbierać funduszy

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SimonM Zobacz posta
    Dlaczego tylko o ostrości piszecie? 70-200 f/4 to przede wszystkim świetne szkło jeśli chodzi o kontrast, kolory, cały "feeling" zdjęcia. Do S70-200 nie porównam bo nie miałem, ale Canon jest pod tym względem naprawdę dobry.
    Dokładnie - ostrość nie jest tak istotna - często się zdarzają naprawde ostre Sigmy czy Tamrony, ale co z tego jak dają wyraźnie gorsze kolory niż Canon...
    Tylko dlatego choćby warto wziąć Canona - kolory i kontrast.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kolory "z obiektywu" były dobre w czasach slajdów. Teraz ostrość jest jedynym parametrem, którego nie da się poprawić w PS.
    A jak się nie ma kasy, to się kupuje Sigmę Apo (bez stab.), albo Canona 55-250, a nie opowiada o elkach; zdaje się, że "niemanie" kasy, dla każdego znaczy coś zupełnie innego.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Kolory "z obiektywu" były dobre w czasach slajdów. Teraz ostrość jest jedynym parametrem, którego nie da się poprawić w PS.
    Bez żartów, jeżeli tego nie widzisz to faktycznie kupuj 55-200 bo szkoda pieniędzy... To są rzeczy których się poprawić nie da...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    A jak ja robię kliszakiem to co?
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zanosi się chyba na to że kupie canona 70-200 f4, skoro tak mówicie o kolorach. Dzięki :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

i nie skanujesz kliszy?

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów