Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: [trothlik] Elena

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie [trothlik] Elena

Parę fotek małej Elenki. Proszę o jakiekolwiek wskazówki które pomogą mi osiągnąć lepsze efekty, kadry, obróbka, światło....Każda sugestia mile widziana.
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

kobel123
    Guest

Domyślnie

2 mi się podoba, w 5 ucięty palec niepotrzebne ziarno troszkę widać na zdjęciach, ale to pewnie słaba matryca aparatu. czekam na dalsze prace

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobel123 Zobacz posta
    w 5 ucięty palec
    Szczególik który umknął....
    No to następne wklejam i zapraszam do komentowania:

7.
    8.
    9.
    10.
    11.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Domyślnie

Widzę że niewiele tu się dzieje. Wrzucam następne z nadzieją na komentarz...
    12.
    13.
    Pkt 9 regulaminu forum
    14.
    15.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 07-02-2012 o 12:07
    trothlik

ghty
    Guest

Domyślnie

Mi osobiście :
    12. Troszke bym przekadrował aby dzieciak szedl z lewej strony zdjęcia do prawej (zeby zgubic ten slup co jest przy lewej krawedzi, no i ta trawa na buzi troche mnie dekoncentruje )
    15. Czerwona czapka troche przepalona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghty Zobacz posta
    Mi osobiście :
    12. Troszke bym przekadrował aby dzieciak szedl z lewej strony zdjęcia do prawej (zeby zgubic ten slup co jest przy lewej krawedzi, no i ta trawa na buzi troche mnie dekoncentruje )
    15. Czerwona czapka troche przepalona
    No to tak jak z uciętym paluszkiem, szczegóły na które wcześniej nie zwróciłem uwagi...
    dzięki za uwagi
    trothlik

Domyślnie

Fajne imię
    Najbardziej podobają mi się pierwsze zdjęcia. Kolejne wrzuty niestety już coraz mniej. (Swoją drogą ciekawe zjawisko ).
    canon, olympus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lMl Zobacz posta
    Fajne imię
    Najbardziej podobają mi się pierwsze zdjęcia. Kolejne wrzuty niestety już coraz mniej. (Swoją drogą ciekawe zjawisko ).
    No ok. A rozwiniesz myśl, co ci się mniej podoba konkretnie?
    I o co chodzi z tym "zjawiskiem"?
    trothlik

Domyślnie

Tylko się nie obraź Napisałem zazwyczaj to co mi się nie podobało, nie pisząc o tym co jest fajne.

Pierwsze cztery zdjęcia - fajne światło, zaciekawione spojrzenia
    5. Zaszalały cienie - oczy się nie błyszczą, takie jakby przypadkowe.
    6. Zwyczajne, nie zatrzymuje wzroku
    7. Prawa jasna - przyciąga wzrok a nic nie wnosi, lewa ciemna, "chowająca się"
    8. Blado, jak na przeterminowanym papierze. "Po prostu spojrzenie", ciemne oczy
    9. Światło a raczej jego brak
    10. Tutaj całkiem fajnie, ale kontrast tak duży, że w światłach pogubiły się szczegóły
    11. Tutaj tak trochę analogowo pachnie, jak ze starego (chociaż nie aż tak starego) albumu. Tło bardzo dużo wnosi
    12. i 13. Świaaaaaaaaaaaaaatło (w słońcu nie znaczy dobrze )
    14. Lampa na tle nieba? Wygląda przez to jak sklejka.
    15. Całkiem ładne kolory, takie naturalne zdjęcie, tylko ten słuuup...

Może nie do końca coraz mniej mi się podoba każde kolejne zdjęcie, po prostu podzieliłem pakietami na trzy. Tak jak wrzucałeś.

Dlaczego ciekawe zjawisko? Bo przecież im dłużej robisz zdjęcia tym lepsze powinny być
    canon, olympus

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...

12 i 15 - słupy i słupki wyrastające z głowy dziecka.. Wybacz - "skomponuj tło - główny motyw sam wyjdzie". 13 analogicznie - fryzurka z liści drzew- też chyba nie o to Ci chodziło. Do tego na 13 w lewym górny rogu jakieś dodatkowe liście włażą w kadr.. Reszta jak koledzy. 15 IMHO bez tego słupa było by bardzo fajne..

Pozdrawiam..

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów