Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: Problem z 5D?

Domyślnie

I tą migawkę wymieniają bez żadnej gwarancji, papierów itd ? Po prostu wysyłasz body - sprawdzają jaki stan licznika, jeżeli poniżej 100k to naprawiają, odsyłają i tyle ? Jeśli tak to nieźle...

Bywalec
    Miasto
    Łeba/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez naras Zobacz posta
    I tą migawkę wymieniają bez żadnej gwarancji, papierów itd ? Po prostu wysyłasz body - sprawdzają jaki stan licznika, jeżeli poniżej 100k to naprawiają, odsyłają i tyle ? Jeśli tak to nieźle...
    Z tego co gdzieś na forum czytałem to z 5d mark I niestety tak nie ma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yARO_81 Zobacz posta
    Mi w 5D wymienili na Zytniej migawke za free - przebieg starej okolo 30k.

Z tym, że yARO_81 nie uwzględnił czy miał gwarancję, czy odsyłał z papierami itd... dlatego zapytałem. :wink:

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz5DmkI Zobacz posta
    Jeśli nie przejechałeś 100tyś to za darmo wymieią migawkę,jednak dziwi mnie zakup sprzętu nie wiedząc jaki ma przebieg
    Co w tym dziwnego? - wszystko zalezy od ceny. Zwykle w cenę zakupu jest wkalkulowane ryzyko. Ja osobiście wolę drożej, ale w nienagannym stanie i z minimalnym przebiegiem. Jednak nie każdy tak ma. Są tacy co wolą jak najtaniej i ryzykują.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał

Domyślnie

W sumie to miałem aparat 3600 zł, a kupiłem za 3000 nie sprawdzając przebiegu :P... Poskąpiłem. A w temacie jutro kurier odbiera aparat.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarkMan Zobacz posta
    W sumie to miałem aparat 3600 zł, a kupiłem za 3000 nie sprawdzając przebiegu :P... Poskąpiłem. A w temacie jutro kurier odbiera aparat.
    Tak niestety w życiu bywa - jak coś ma sie zdarzyć, to się zdarzy. Zaryzykowałes, kupiłeś taniej i już. Teraz musisz zaakceptować ewentualną stratę i cieszyć się dalej fajnymi zdjęciami Będzie dobrze.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Liczcie dobrze, kupił za 3000zł i nawet jak na migawkę wyda 1000zł to będzie w lepszej sytuacji niż ktoś kto kupi używany aparat za 4000zł bo w tym droższym też może migawka paść.

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a jak się ma 1D z przebiegiem zbliżającym się do 200tys.
    Można jakoś sprytnie wykorzystać tę gwarancję, nie robiąc zdjęć ze śrubokrętem w środku?
    Oczywiście pytanie jest czysto teoretyczne.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A
    i jeszcze jedno pytanie
    Dcy się ma tylko body i oryginalne pudełko
    BRAK PAPIERÓW !
    Czy w razie czego zrealizują gwarancje
    Ostatnio edytowane przez artd4 ; 07-05-2011 o 00:49 Powód: Automerged Doublepost
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez naras Zobacz posta

Z tym, że yARO_81 nie uwzględnił czy miał gwarancję, czy odsyłał z papierami itd... dlatego zapytałem. :wink:
    Odeslalem w oryginalnym pudelku z kserowkami paragonu, faktury, gwarancji (dawno juz po czasie) i kodu kreskowego (oryginalnego nie ma po poszedl na cash-back'a). Do tego obfity opis problemu.

Do tej pory do Zytniej nie moge miec nawet najmniejszych zastrzezen mimo trzech wizyt:
    1. Czyszczenie 40D
    2. Wymiana migawki 5D
    3. Wymiana matowki 5D + czyszczenie.

Pozdrawiam...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artd4 Zobacz posta
    a jak się ma 1D z przebiegiem zbliżającym się do 200tys.
    Można jakoś sprytnie wykorzystać tę gwarancję, nie robiąc zdjęć ze śrubokrętem w środku?
    Oczywiście pytanie jest czysto teoretyczne.
    A
    i jeszcze jedno pytanie
    Dcy się ma tylko body i oryginalne pudełko
    BRAK PAPIERÓW !
    Czy w razie czego zrealizują gwarancje
    Do gwarancji realizowanej w autoryzowanym Serwisie w ramach "gwarancji producenta" nie jest wymagane ani oryginalne pudełko ani papiery - wystarczy samo body
    Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Liczcie dobrze, kupił za 3000zł i nawet jak na migawkę wyda 1000zł to będzie w lepszej sytuacji niż ktoś kto kupi używany aparat za 4000zł bo w tym droższym też może migawka paść.
    Zgadzam się z Twoim stwierdzeniem o ile body jest naprawdę w dobrym stanie i pozostałe podzespoły nie są zużyte. Jednak sprzęt, który wykonał ca100.000 klapnięć zwykle nie wygląda tak samo jak ten co wykonał 5.000 klapnięć. Poza migawką na codzień ciężko pracują także inne podzespoły np mirror box ... itp.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 07-05-2011 o 09:17 Powód: Automerged Doublepost

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów