Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: bezprzewodowe wyzwalacze lamp błyskowych

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Ales sie uparl...

Up to 1/250 (focal plane) < Zaden Ci nie da wiecej... Naprawde... A nawet jak odpalisz go w fast moud (nie bedzie sie usypial i wysylal najpierw sygnalu do wybudzania) to i tak migawka aparatu Ci nie pozwoli na wiecej...

Wszystkie te urzadzenia dzialaja na gotowych, tanich, prostych modulach radiowych na ~400MHz. Roznica w zasadzie pomiedzy tymi za $30 z ibeja, 300pln z funsports i $300 z b&h czy adoramy polega glownie na ladniejszej obudowie i ewentualnej antence, wyswietlaczu, przyciskach... Bo bebechy odpowiedzialne za dzialanie to one maja zwykle kropka w kropka identyczne (elektronika w nich to standard dla roznych urzadzen i nadajniki/odbiorniki sa uniwersalnymi modulami, wiec kazdy ma to samo).
    Gadałem z Wilgusem i on sie dziwi czemu mozesz minimalnie 1/250s :P hehe a to uządzonko znalazłem przeglądając dpreview.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Sie nie ma pojecia to sie czlowiek dziwi

Czemu?

Bo po pierwsze taki jest X-sync w aparacie i zeby wyzwalacz pozwolil na 1/10000 to to nic nie da a tylko bedzie duuuzo kosztowalo. Bez przeniesienia pelnej automatyki nie dziala hss...

A po drugie fale radiowe sa wolne i te urzadzenia dzialaja robiac taka przydluga sekwencje czynnosci: "o, ktos mnie budzi > wstalem > trzeba blysnac > hej tam, wstawaj > blyskaj > ide spac dalej" A do tego dochodzi jeszcze czas na przeslanie komunikatow z jakims w miare kodowaniem tak aby blysnelo. Troche to wszystko zajmuje.

A Wilgus niech sproboje szybciej a potem sie pochwali i pogadamy wtedy.
    ...

Miasto
    Katowice

Domyślnie

kurna nie kumam tego kolesia. On napisał teraz znowu ze na eos3 i 20d ma 1/250s, na nikonie ma ile chce, a na Hasselblad'zie ma 1/500s.
    Nie zdecydowany chłopak ale wytrwały bo nadal stara sie odpowiadac na moje pytania eeee pierdziele to! Kombinuje z kablem narazie. Wole wydac na to mniej i by wiecej mi zostało na ultrawide lensa takiego jak 10-22. Ehh przeraza mnie jego cena

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ciesz sie ze nie focisz ptakow z daleka...
    Dopiero by Cie przerazila cena obiektywow
    ...

Miasto
    Katowice

Domyślnie

dlatego sie od drobiu staram trzymac jak najdalej

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów