Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Nie wiem co jest grana - oceńcie sami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Kolega sobie takie coś machnął w PS i był ciekaw co wymyślą forumowicze

Ale tak jak mówisz jak takie coś zdarza się raz na 3 tys klepnięć to nie ma się czym przejmować. Nie za bardzo jest to jak sprawdzić. Zmień kartę i cykaj jak się powtórzy to może czytnik.
    Po prostu odcinasz kolejne urządzenia które mogą mieć na to wpływ.
    nie, nie - to nie jest machnięte w PS'ie

zapomniałem jeszcze dodać, że miałem wtedy podłączonego phottix'a pt-04 ... czy to może mieć coś wspólnego?

popstrykam, pobawię się w "eliminatora" i dam znać co to było ;-)

dzięki za odpowiedzi :-D

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr Dundersztyc Zobacz posta
    zapomniałem jeszcze dodać, że miałem wtedy podłączonego phottix'a pt-04 ... czy to może mieć coś wspólnego?
    Kiedyś, dawno temu, kolega fotograf opowiadał, że jego kolega fotograf miał problem z nadajnikiem radiowym, który był ponoć przyczyną powstawania dziwnych zafarbów na zdjęciach z DSLR.
    Nie wiem jednak, jaki nadajnik, jakie zafarby i czy to wogóle potwierdzona prawda.

Jeśli masz podejrzenia, zrób więcej testó.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    testów
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 27-04-2011 o 06:21 Powód: Automerged Doublepost
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Fotki robisz TYLKO w jpg? Czy to z RAW'a?
    Wygląda na problem z zapisem lub transferowaniem danych. Na błąd jpg'a to mi do końca nie wygląda - te które widziałem miały trochę inny charakter ("ostrzejsze" obcięcie składowych).
    Niekoniecznie (niestety) na poziomie karty. Przed wyjęciem karty z aparatu przeleć na szybko wszystkie fotki czy także na podglądzie nie trafił ci się taki efekt i rób fotki w RAW+jpg. Jeżeli masz tak samo na obu wersjach zdjęcia, to poważniejszy problem.
    Z przyzwyczajenia Canon

Domyślnie

witam
    widzialem starego dsa w serwisie i to byl procesor , robil podluzne linie na jpg i rawach .

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abyss Zobacz posta
    Fotki robisz TYLKO w jpg? Czy to z RAW'a?
    Wygląda na problem z zapisem lub transferowaniem danych. Na błąd jpg'a to mi do końca nie wygląda - te które widziałem miały trochę inny charakter ("ostrzejsze" obcięcie składowych).
    Niekoniecznie (niestety) na poziomie karty. Przed wyjęciem karty z aparatu przeleć na szybko wszystkie fotki czy także na podglądzie nie trafił ci się taki efekt i rób fotki w RAW+jpg. Jeżeli masz tak samo na obu wersjach zdjęcia, to poważniejszy problem.
    dzięki za wskazówki :-D

RAW jest w porządku na karcie i PC, z kolei RAW w LR jest "ze skazą" i w ten sposób eksportuje jpeg'a - czyli puszka i czytnik są ok :rolleyes:

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jeśli zdarza się to raz na 3k zdjęć to trudno zrobić jakiekolwiek testy karty czy czytnika.
    Miałem, ładnych parę lat temu. coś podobnego w prościutkim kompakciku HP. Wyskoczyło ze dwa lub trzy razy w okresie miesiąca czy dwóch (plik z błędem widoczny był nawet na wyświetlaczu aparatu) i ustało. Ciągu dalszego nie było.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr Dundersztyc Zobacz posta
    RAW jest w porządku na karcie i PC, z kolei RAW w LR jest "ze skazą" i w ten sposób eksportuje jpeg'a - czyli puszka i czytnik są ok :rolleyes:
    Podgląd zdjęcia jest generowany zazwyczaj z "zaszytego" jpga, dopiero w LR okazuje się, że faktyczny raw jest uszkodzony, także nie można na tej podstawie wykluczyć uszkodzenia puszki, czytnika, czy karty.
    Podpisy kłamią

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

W kompakcie Panasonica było podobnie (cała fota była liliowa) - serwis wymienił płytę główną w aparacie, a powodem jej awarii była... karta pamięci.

Domyślnie

karta karta, ale elimiuj możliwości

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów