Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: CMOS vs. CCD

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tzn jesli chodzi o jakosc to dobrym kompaktom niewiele moge zazucic. Nie jest to co 5D ale jakosc nie jest ich glowna bolaczka. Wiekszy problem to brak malej GO no i kompaktowatosc czyli AF itd itp. wiec akurat nie jest to aparat do niczego (Olek).

Zgadzam sie natomiast, ze przyszlosciowo system raczej za bardzo nie ma mozliwosci sie rozwijac...

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

No to jak jakosc nie przeszkadza a o GO chodzi to co mozna zrobic?

Albo jasne szkla albo wieksza matryca...

Zooma wiele jasniejszego jak 2.8 nie bedziesz mial w zadnym systemie... Stalka tez tak kolo f/1.8 (przystepna cenowo)... Zostaje matryca...

Wiec co lepiej? FF, 1.6 (z mozliwoscia przesiadki na FF w przyszlosci) czy 2x (bez zadnej przyszlosci)?

Wiem wiem... Olek ma szkla 2.8 tanio... Przy czym mala pulapka to to, ze 2.8 na szkle samo w sobie GO nie okresla. Wiec te rewelacyjne szkla olympusa mozna sobie tak samo gleboko jak kompaktowe zoomy f/2...

To samo bedzie z kita na 350'tce, a w przyszlosci zawsze mozna zapiac jasna stalke/zooma

Z ktorej strony nie popatrzec na zdjecia to temu sprzetowi blizej do kompakta jak dslr'a... Jak nie szumy to GO, jak nie GO to cos jeszcze...
    ...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

zgadzam sie z Toba
    Jednak jak bym mial wybierac czy kompakt (w stylu IS 2 czy G6) czy Olek E-500 to wylabym Olka.

Pozatym ciekaw jestem co Olek zaproponuje w najblizszym E-5. Tak sie zastanawiam jak beda chcieli konkurowac z innymi Cos musza wymyslic

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Rozumiem kompakt... Brak szkiel, zwarty zoom o duzym (zwykle) zakresie, w porywach dodatkiem tylko lampa... Liczac jeszcze sony R1 z duzym sensorem. Konkurencja po tym ruchu z duzym prawdopodobienstwem wypusci na rynek cos podobnego... Zwlaszcza Canon takiego pro2...

Ale olek zamiast kompakta? Po co? Jakosc niewiele lepsza a te same problemy co z innymi dslr'ami... Nie wydaje mi sie zeby byl sens kupowac i taszczyc wszystko z olympusa (dslr) jak mozna wziac kompaka (zobaczymy czy konkurencja pojdzie sladem sony). Zreszta przeciez wybierasz dslr'a... Wiec co Ci stoi na przeszkodzie wybrac 350'tke czy nawet najkona? Cena podobna, zdjecia napewno lepsze... A jak juz wejdziesz w system to przynajmniej z przyszloscia...
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 25-12-2005 o 20:40
    ...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów