moze i jestem searchowym no_Obem ale za nic nie moge znalesc odpowiedzi na pytanie:
Czym rózni sie technicznie i w dzialaniu CMOS od CCD?
ps.: pytanie mnie nurtuje bo to mi przyszlo odwodzic znajomego od kupna e-500.
moze i jestem searchowym no_Obem ale za nic nie moge znalesc odpowiedzi na pytanie:
Czym rózni sie technicznie i w dzialaniu CMOS od CCD?
ps.: pytanie mnie nurtuje bo to mi przyszlo odwodzic znajomego od kupna e-500.
bo czytajac wszytskie madre wywody i testy 350 D stoi wyzejZamieszczone przez akustyk
Niednokrotnie bywajac w sklepach FOTO widzialem E-500 stojace na polkach wyzej niz EOS 350D...
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
nie ma to jak podparta rzeczowymi argumentami dyskusjaZamieszczone przez Andee
![]()
Dyskusja została podparta argumentami-linkami przez Tomka Golińskiego pare postów wyżej więc nie marudź.
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
Moim zdaniem sam fakt zastosowania CCD nie jest nabardziej... hm... kontrowersyjny w Olkach formatu 4/3, także argumentów nalezy szukać gdzie indziej.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Wybacz ale byla to konkretna odpowiedz na Twoje pytanie, skoro je tak sformulowales dostales taka odpowiedz na jaka zaslugiwalo Twoje pytanie....Zamieszczone przez Bachman
A co do wyzszosci E-500 nad 350D rownie dobrze mozna zapytac co jest lepsze, du.. czy wiatrak, tylko co ma jedno do drugiego? Jezeli kogos interesuje zakup aparatu to sam powinien poszukac wsrod dostepnych systemow tego co mu najbardziej odpowiada...
Ostatnio edytowane przez Andee ; 24-12-2005 o 00:34
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
Moim zdaniem wybor wcale nie jest taki oczywisty. Owszem 350D pod wzgledem stricte jakosci obrazu (szumy glownie) jest lepszy. Natomiast do Olka w zestawie sa dwa swietnej jakosci obiektywy czego rowniez nie mozna lekcewazyc.
Wybor powinien raczej zalezec od czego czy Twoj znajomy bedzie dokupywal szkla i ciagle rozbudowywal system czy tez pozostanie w wersji zblizonej do podstawowej - wtedy lepiej Olka kupic.
Zreszta ja juz jakis czas temu doszedlem do tego ze to kwestia naprawde bardzo subiektywna i z kazdego aparatu zakupionego swiadomie mozna byc zadowolonym.