Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Zamiana Pentax K-X na 40D/50D?

Miasto
    BIAŁYSTOK

Domyślnie Zamiana Pentax K-X na 40D/50D?

Witam!
    Od niedawna noszę się z zamiarem przenosin do Canona.Chciałbym zrobić to w miarę bezboleśnie, także dla portfela więc sobie po analizie kilku tematów z forum wymyśliłem że zamiana jak w temacie byłaby całkiem logiczna.Różnica dla mnie polega na tym że do 40D(używka z gripem 1800zł) dokupiłbym 2 szkła zaś do 50D(2400 goły) niestety na samym początku jedno.Szkła które mnie interesują to C28/1.8 USM i C100/2.0 USM. Jaki wariant byście polecili dla mnie?
    Pozdrawiam!:-D
    Wojtek

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

40D to dobra puszka, ma trochę*mało pikseli, ale autofokus i zachowanie na wysokich czułościach ma dobre. Jeśli miałbym wybierać*między dodatkowymi 5 pikselami i lepszym ekranem, a obiektywem, to wybrałbym obiektyw.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Bywalec Awatar Pinek
    Miasto
    MG aka Stąporków (świętokrzyskie)

Domyślnie

też kiedyś przechodziłem z Pentaxa tyle że gdy wchodziłem do Canona miałem trochę mniejszy kapitał niż Ty i wybrałem wtedy 30d + 50 f1.8. Też bym brał wariant pierwszy.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Kolega zamienił K-200 na 50D i jest bardzo zadowolony. Pentax, w erze cyfrowej, odnajduje się niestety słabo, więc Twój krok jest w jak najbardziej właściwym kierunku.

Wariant ze szkłami wydaje się zdecydowanie lepszy, jeśli Ci przypasują będziesz mieć je przez lata a puszkę zapewne zapragniesz zmienić w zdecydowanie bliższej perspektywie.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów