Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Canon A630 - uszkodzenie mechaniczne

Początki nałogu

Domyślnie Canon A630 - uszkodzenie mechaniczne

Witam, obecnie zdjęcia wykonuję lustrzanką 450D, ale pozostał mi też kompakt A630, który, niestety, uszkodziło mi dziecko. Chodzi o dolną klapkę przykrywającą baterie - niestety wyrwany został plastik w aparacie, powiedzmy takie wypustki, na których po przesunięciu zatrzaskuje się ta klapka.
    Po drugie - przy uruchomieniu aparatu nie do końca optwierają sie plastikowe listki osłaniające obiektyw.
    I teraz pytania:
    1. Czy takie mechaniczne udszkodzenia są do naprawy i czy w ogóle warto (opłaca) się tym zająć?
    2. Czy ktoś ewentualnie kupi ode mnie ten aparat, nie wiem, na części może? Poza tymi uszkodzeniami mechanicznymi optyka i elektronika są jak najbardziej sprawne.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rosim Zobacz posta
    I teraz pytania:
    1. Czy takie mechaniczne udszkodzenia są do naprawy i czy w ogóle warto (opłaca) się tym zająć?
    Części są dostępne i tanie jak barszcz
    http://allegro.pl/listing.php/search...ing=canon+a630
    Przełożyć by trzeba raczej samemu, bo foto-naprawiaczowi nie będzie się pewnie chciało robić tego za mniej niż 80 - 100 zł a wartość A630 to jakieś 300 - 330 zł.
    2. Czy ktoś ewentualnie kupi ode mnie ten aparat, nie wiem, na części może? Poza tymi uszkodzeniami mechanicznymi optyka i elektronika są jak najbardziej sprawne.
    Wystaw na Allegro to się przekonasz. Jest tam paru gości którzy skupują uszkodzone aparaty, własnoręcznie naprawiają i odsprzedają już sprawne.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu

Domyślnie

MacGyver, bardzo dziękuję, pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów