Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Obiektyw do EOS 3000

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marlon
    aha. dzieki za wyjaśnienie..
    a o co chodzi z tym celowym przeostrzaniem?
    Jeżeli obiektyw pozwala na przeostrzanie, to możesz kręcic pierścieniem ustawiania ostrości bez przełączania przełącznika AF/MF na obiektywie w poz. M (MF).
    Jeśli natomiast obiektyw nie posiada funkcji FTM (Full Time Manual) to kręcenie pierścieniem ostrości przy ustawieniu przełącznika na AF jest w najlepszym przypadku niemożliwe (wysprzęglone), a w najgorszym doprowadzi do uszkodzenia obiektywu.

3. który byś wybrał sam? :P
    Nie jestem fanem tele, nie odczuwam potrzeby aż 300mm i sam wybrałem Canona EF 70-210/3,5-4,5 USM - obiektyw trochę krótszy, ale za to jaśniejszy.
    Jednak jego budowa, mechanika a nawet gabaryty są identyczne jak 100-300/4,5-5,6 USM, więc reszty się domyśl...
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 25-12-2005 o 20:04
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

aaaaaha :]
    jeszcze raz dzieki za pomoc i za radę. ale chyba jednak zdecyduje sie na 300 :]

Domyślnie

a czy taki sprzęt (dla amatora) jest wart uwagi?
    http://allegro.pl/show_item.php?item=78914533
    z tego co widzę to nie ma wewnętrznego ostrzenia i ogólnie wizualnie troche różni się od tego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77415745
    nie wiem jak będzie z moimi funduszami...ale sądze że nie będę mógł wydać więcej niż 600-650zł...

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Zdecydowanie bardziej ten drugi czyli 100-300 i to pod każdym względem: optycznym, mechanicznym, niestety nie cenowym
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Domyślnie

no wlasnie...cenowym

Miasto
    Kielce

Domyślnie

no wlasnie...cenowym
    No niestety:albo, albo. Trzeba wybrać co ma dla kupującego większe znaczenie, czy chwilowa niższa cena, czy długotrwałe zadowolenie
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Domyślnie

a czy różnica jakości (w moim przypadku) będzie aż tak odczuwalna?

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Moim zdaniem tak. 75-300 to najprostsze optycznie i mechanicznie szkło Canona w tym zakresie. 100-300 ma znacznie porządniejszą konstrukcję, wewnętrzne ogniskowanie i jest lepszy optycznie. Nawet jeżeli teraz nie zauważysz różnicy (moim zdaniem jest to niemożliwe) to z czasem to nastąpi. Na Twoim miejscu dozbierałbym różnicę i wybrał bramkę nr.2 :-D
    Canon

Domyślnie

heh narazie prowadze w aukcji ale obawiam się że w ostatnich minutach (znając moje szczęscie) ktoś mnie przelicytuje ale jak sie uda to sprawie sobie niezły prezencik gwiazdowo/noworoczny
    najgorsze jest to że nie ma wielu takich obiektywów na allegro :/

Domyślnie

troche szczescia i udało się wygrałem licytacje w ostatnich minutach
    teraz tylko płacić i czekać a potem klisza za kliszą
    jak juz otrzymam sprzęt na pewno coś tu jeszcze napisze :P
    narazie dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam!
    Marek
    EOS 400D| Sigma 24-70 1:3.5-4.5 HF Aspherical(62mm)| EF 38-76 1:4.5-5.6 | EF 100-300 1:4.5-5.6 USM| Speedlite 430EZ| HOYA Standard: CIR-POLARIZING (62mm)

Sprzedam: EOS3000 + EF 38-76 1:4.5-5.6

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów