Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
Zle mnie rozumiesz bo ja z tego tragedii zadnej czy bog wie czego nie robie. Patrze z boku i obserwuje jak to funkcjonuje. Probuje swoja droge wypracowac ale okazuej sie ze nie da i musze np na te etat plus walka o wlasna firme. Przyklad z lekarzem jest dobry i niestety tak jest czesto.
Dla mnie jak trochę poznałem realiów jest oczywiste, że utrzymanie tylko z foto ślubnej w Polsce graniczy z cudem.
Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
Co do samo realizacji , to czemu np nie focic po prostu tego co sie lubi a nie pchac odrazu w sluby ? Naprawde malo komu wierze teraz jak mowi ze on uwielbia robic zdjecia slubne i dlatego sie tym zajal. Wiekszosc sie tym zajmuje bo to najprostsze na czym mozna zarobic. Niech taki jeden sprobuje innej fotografii i za przeproszeniem posra zanim cos uda mi sie dobrze zrobic ;]. Takze moze czescie samorealizacja a nie robienie z tego biznesu i kombinowanie. To jest zdrowe.
W moim przypadku tak właśnie jest, czasem zrobię ślub, bo mnie ten typ fotografii ciągnie. Tyle, że ja na razie mam 2-3 zlecenia w roku, tak miałem rok temu i tak mam teraz. Od zeszłego roku cokolwiek zacząłem z ślubami. Ciśnienia nie mam. Mam za co żyć.

Cytat Zamieszczone przez canonfun Zobacz posta

Nie możesz - osoba prywatna nie może zawierać umowy o dzieło z inna osobą prywatną. Firma - osoba prywatna jak najbardziej. I tacy jak ty właśnie psują rynek - gó...o wiedzą i jeszcze próbują ciemnotę wciskać. Między innymi MM-architekci ma mniej zleceń, mniej zysków bo ty zrobisz te 3 zlecenia za mniej... bo nie placisz zus, ubezpieczeń itp. itd.
Skoro tak kolego rzucasz gównami to podaj mi podstawę prawną tych herezji, które tutaj wypisujesz.