Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 62

Wątek: Pierwszy, ale na lata...

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Eeetam używki mają istotną zalete są po dotarciu
    Jak cos miało walnąć walneło, zabawa z servisem jaki on by nie był nie jest zawsze przyjemna.
    Stara zasada mowi tansze body i lepsze szkło, bo można sobie krzywde zrobić ciemnymi tanimi zoomami, a do stałęk trzeba jakby dorosnąć (wiedzieć co sie chce).

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta
    do stałęk trzeba jakby dorosnąć (wiedzieć co sie chce).
    Nie tylko do stałek. Kiedy pożyczyłem koledze 24-105L, to wszystkie zdjęcia miał na przesłonie 4. Nie ważne czy grupowe czy portretowe. Wszystko na przesłonie stałej. Nigdy nie podwyższał. Dopiero potem zauważyłem, że jego zdjęcia na kicie są robione do 5,6. Nigdy więcej.

Zapamiętajmy sobie jedno - sugerując pytającemu szkiełko o dobrym świetle warto też zapytać o wiedzę na temat korzystania z takich szkieł.

Doszedł do mnie kolejny wniosek, kiedy to kolega piszczał jak mu 85/1.8 pożyczył. Teraz wiem czemu twierdził, że zawsze miał nieostro po bokach

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Grabów/Łódź

Domyślnie

NOObek - pisalem do kolesia odnosnie obiektywu tak jak poleciles (mianowicie jak wyglada sprawa FF/BF oraz mydlenia), ale na dana chwile nic mi nie odpisal. Podobnie wyglada sprawa z 600D, czy posiada taka na stanie bo z tego co widzialem mial 550D w zestawie i 60D w body. I nic, cisza - co mnie delikatnie mowiac drazni... :-x
    Chcialem zakupic towar u niego z racji, ze mam blisko (bo to jest kolo Łodzi no i moze jakis upust, czy gratis) oraz, gdzie nie spojrze gwarancja na body canona rok czasu (nie wiem dlaczego) a u niego dwa lata, podobnie z obiektywem...

Ma na stanie z tego co widzialem (allegro) 60D, ale to body juz sporo kosztuje bo 3500 tys zl. Takze mam teraz delikatnie mowiac maly dylemat...

Przezucic sie na ta 60D i wziac jakies tanie a w miare dobre szklo jak na poczatek...
    Poszukac 600D gdzie indziej, ewentualnie przezucic sie na tansze body (ale jakie) i z racji iz w tych Tamronach sa problemy z tym FF/BF oraz mydleniem a co za tym idzie ciezko jest dobrze trafic na dobry egzemplarz. Poszukac i kupic Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM - tylko, ze to szklo jest strasznie drogie, ale podobno warte...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ps.Raczej ponizej 600D nie bede chyba schodzil...
    Ostatnio edytowane przez raladan ; 28-04-2011 o 16:11 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A co to 550D robi złe zdjęcia?

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Pewnie chodzi o te pojedyncze bajery, obrotowy lcd, więcej mpx i takie tam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Grabów/Łódź

Domyślnie

Tak jak juz pisalem jestem poczatkujacy przez duze "P"... Ale wiem, ze chce, aby ta moja nowa pasja rozwijala sie sukcesywnie i sprawiala mi ogromna frajde (nie mowiac juz o przegladaniu zdjec i wspominaniu o tym jak to sie czowiek uczyl je robic na stare lata :wink.

Wracajac do tematu, chce kupic body na najblizsze lata i byc z niego zadowolonym. Nie zamierzam zmieniac body, tylko szkla (bo to na nie bede odkladal pieniadze) a co za tym idzie na dana chwile wole dolozyc do body a w swoim czasie (z naplywem gotowki "z ktora w dzisiejszych czasach nie jest latwo") kupic odpowiednie szklo... :smile:

Nie twierdze, ze 550D robi gorsze zdjecia (tym bardziej, ze nie robilem ich jeszcze na zadnym z tych body ), ale mnie interesuje 600D a wrecz powiedzialbym, ze na dana chwile bardziej 60D i owszem bajery tez maja na to wplyw (jezeli odkladam kase, aby kupic auto to wole dolozyc na klimatyzacje anizeli pozniej przy 30 stopniowych goraczkach zalowac, ze jej nie mam)... :wink:

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raladan Zobacz posta
    Przezucic sie na ta 60D i wziac jakies tanie a w miare dobre szklo jak na poczatek...
    ...Poszukac i kupic Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM - tylko, ze to szklo jest strasznie drogie, ale podobno warte...
    IMHO jest tańsze i lepsze - Sigma 17-50 f/2.8 EX DC OS HSM...

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

@raladan to w takim razie odwiedź giełdę CB czy zwyczajnie allegro i nabądź 50D, więcej lat wytrzyma zawsze jakiś stop metalu niż plastik, a że filmów brak... Mało to kamer hd za tysiąc złotych?
    Będziesz mieć dobre body, mz lepiej pasujące do męskich dłoni niż seria xxxD, a szkła sukcesywnie uzupełnisz. Jeśli taka Twoja wola...
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    IMHO jest tańsze i lepsze - Sigma 17-50 f/2.8 EX DC OS HSM...

Pozdrówka!
    Hmmm... tańsze owszem ale czy lepsze to już bym dyskutował .
    http://www.the-digital-picture.com/R...mp=4&APIComp=0
    Raczej z tego wynika że raz lepiej tu raz tu, przy czym ciekawe jest to że Canon jest słabszy w środku, a Sigma na brzegu.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-04-2011 o 12:48
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Grabów/Łódź

Domyślnie

@krisnrj - napisalem, ze na dana chwile bardziej 60D i to chyba bedzie ostateczny wybor jezeli chodzi o body.

@dziobolek - czytalem testy i posty (miedzy innymi Twoje na temat tego obiektywu), ale mysle, ze jak dla mnie na poczatek i do tego 60D bedzie najodpowiedniejszym Canon EF-S 15-85 mm f/3.5-5.6 IS USM. Co prawda nie wiem jak skoluje kase na to szklo, bo budzet przy wyborze 60D znacznie sie skrocil a do tego owe szklo Canona znacznie wzrosl, ale mam nadzieje, ze cos wymysle...

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów