Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
Na moim PS A95 z wrzuconym CHDK grałem w tetrisa - czy to znaczy, że marketingowcy są be, bo nie wrzucili oryginalnie tetrisa? W 50d nie było zaplanowanego kręcenia filmów. Z tego co pamiętam, to wyszedł wcześniej niż 5d2. W 60d, dość mocno okrojonym w stosunku do 50d natomiast filmy już są, tak samo jak w xxxd. Dlatego względem marketingowców w tym kontekście bym się wstrzymał z oskarżeniami.

Owszem, mogliby wydać firmware update, ale wtedy musieliby wysyłać instrukcje do każdego posiadacza 50d, i w ogóle gnój z takiego rozwiązania

Panu polecam zgłębienie chociażby wierzchołka internetu i poczytanie trochę na temat terminów, które używasz, bo aż oczy bolą. Follow focus. A Autofocusa w filmowaniu EOSami nie ma, bo szkła fotograficzne nie były do tego projektowane, i z tego co pamiętam, to bagnet EOS też nie mógłby tego "natywnie" obsłużyć (bez kombinowania). Ponadto wyszło C300, które zostało okrzyknięte mianem profesjonalnej kamery i też nie planują w nim Autofocusa. PONADTO wszystkie poważniejsze filmy kręcone są bez pomocy autofocusa, a nierzadko przy pomocy focus pullera - takiego pana wyłącznie od ostrości. Żaden algorytm nie jest w stanie przewidzieć, czy w danej scenie zależy nam na tym, żeby ostrość była na trzeciej osobie od lewej, albo na budynku po prawej, albo na tym samolocie co to leci 300km od nas.

Konkludując : nie dla psa kiełbasa.

Chcesz skorzystać z profesjonalnych możliwości - musisz podejść do tego profesjonalnie. A jak za ciężko, to handycam wystarczy.
Dzięki za odpowiedź. Niestety video jest dla mnie nowym zagadnieniem, jeśli więc kogoś uraziłem ignorancją przepraszam.

Zgadzam się, że manual to manual sam zdjęcia robię manualne(chociaż af używam centralnego i potem kompozycje ustawiam ponownie).

Z tego co czytałem to sony jakieś nowe lustra zastosowało w a55 i potrafią dać w miarę ok af na video.

A tetris na aparacie fajna sprawa