Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: lustrzanka dSLR czy dedykowana kamera HD do filmow?

Dopiero zaczyna Awatar Jan Bielecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez argoncyc Zobacz posta
    Jak mawial prof. Tischner, gowno prawda
    Ole!
    Podpis nie zawierający treści komercyjnych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z tego co liczyliśmy z kolegą to lekko 5 razy tyle ile kosztuje 5D. Sam statyw który można jako tako nazwać nadającym się do filmu to ok. 15 kzł.
    O kurka wodna, a co w tym statywie jest takiego specjalnego? Pozłacane tytanowe nogi i platynowe zdobienia na pokrętłach?
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Lipski Zobacz posta
    O kurka wodna, a co w tym statywie jest takiego specjalnego? Pozłacane tytanowe nogi i platynowe zdobienia na pokrętłach?
    Fantastycznie pracująca głowica, stabilność praktycznie na każdym podłożu, ciężar do przyjęcia biorąc pod uwagę wymienione zalety no i nawet przy bardzo intensywnym użytkowaniu np. po roku jest to samo co było w dniu kupna :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar Jan Bielecki

Domyślnie

Fantastycznie pracująca głowica, stabilność praktycznie na każdym podłożu, ciężar do przyjęcia biorąc pod uwagę wymienione zalety no i nawet przy bardzo intensywnym użytkowaniu np. po roku jest to samo co było w dniu kupna :cool:.
    Jasne, możesz inwestować np. w Sachtlera ale... bez przesady :] Taki bajkowy sprzęt (a miałem z nim do czynienia) BARDZO potrzebny jest, gdy masz masywną kamerą. Lustrzance spokojnie wystarczy Frotka:
    http://www.ceneo.pl/710573
    Zainwestować warto w dobry slider, steadicam, zewnętrzny monitor, dźwięk... Jest na co wydawać w tej zabawie, warto szanować pieniądze
    Podpis nie zawierający treści komercyjnych

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To popracuj na takim lepszym statywie bo chyba nie miałeś okazji skoro tak piszesz. Dyskusja w stylu "po co kupować stałki L skoro można kupić jeden obiektyw 18-200mm". Do statycznych ujęć owszem tani statyw wystarczy ale jeśli potrzebny jest płynny ruch i do tego stabilność to niestety trzeba za to zapłacić.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MateuszG Zobacz posta
    ale kupowanie droższego statywu od 5D nie ma najmniejszego sensu
    Wszystko zależy od tego co robisz, jaki chcesz uzyskać efekt, dla kogo itd. Takie generalizowanie nie ma tu żadnego sensu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Jeżeli chodzi o statywy, to zwykłe cięższe manfrotto wystarczy, do tego głowica 503HD - nie ma co szaleć jak mamy kamerę + obiektyw, ew. z podglądem, rigiem i FF.
    Sachtlery i inne takie za 20tyś ( ) przydają się wyłącznie do ciężkich kamer, które pracują codziennie i intensywnie.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Zablokowany
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Z tego co liczyliśmy z kolegą to lekko 5 razy tyle ile kosztuje 5D. Sam statyw który można jako tako nazwać nadającym się do filmu to ok. 15 kzł.
    NIe przeszadzajmy Obecnie popularne sa tanie Libec za 2000zl z calkiem solidna glowa.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MichalP Zobacz posta
    NIe przeszadzajmy Obecnie popularne sa tanie Libec za 2000zl z calkiem solidna glowa.
    Widziałem, potwierdzam przyzwoite .
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

yep wytrzymale i daja naprawde rade - mam 2x Libec LS-38(2A) i chwale je sobie mocno.. zestawialem je czesto do 5x drozszych i nigdy nie moglem znalesc powodu dlaczego mialbym je zmienic.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów