Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Nazwa dla studia foto/agencji foto

Dopiero zaczyna Awatar Gooferek
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie Nazwa dla studia foto/agencji foto

Witam,

zakładam studio foto/agencję fotograficzną. Mam tylko dylemat z nazwą skróconą dla firmy. Kryterium jest takie że nazwa raczej po polsku, chwytliwa i przemawiająca do klienta. Z moich pomysłów wyszło: "Bez Kliszy", "Aparatura", "Ostry Kadr".
    Może ktoś ma jakieś propozycje? Z góry dzięki.
    Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta

Zablokowany

Domyślnie

są podobno firmy dla których wymyślenie nazwy to był ich najwiekszy sukces :>

Domyślnie

"Pozytyw" ??

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Za tworzenie marki płaci się niemałe pieniądze. Nie liczyłbym na to, że ktoś poda Ci super pomysł za darmo
    Podpisy kłamią

Dopiero zaczyna Awatar Gooferek
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez model Zobacz posta
    Za tworzenie marki płaci się niemałe pieniądze. Nie liczyłbym na to, że ktoś poda Ci super pomysł za darmo
    Nie liczę, chciałem usłyszeć jakieś sugestie, a nie gotowe rozwiązania.
    Canon 350D | Canon 50D | Tamron 17-50/2.8 | Canon 50/1.4 | Canon 70-200/4L | Speedlite 580EX+430EX | talia karta

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Kodak na swoją nazwę ogłosił konkurs. Miała się zaczynać i kończyć na tą samą literę i składać z pięciu liter. I chyba się przyjęło. To zależy w jakim celu jest potrzebna Tobie ta nazwa? Czy tylko aby wpisać do wpisu o działalności czy na przykład do reklamy jako szyldu nad studiem?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Początki nałogu

Domyślnie

Jeśli do celów szyldu to wystarczy słowo Agencja + ewentualnie damska sylwetka i dopisek świadczymy usługi. To powinno załatwić wielu zainteresowanych.
    A tak poważnie to opracowanie nazwy, logo i praca nad wizerunkiem to tytaniczna praca. Sądzę, że jeśli nawet ktoś ma w głowie ma gotowe propozycje to rezerwuje je na swoje potrzeby lub okazje kiedy będzie mógł na tym zarobić.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

kilka słów o tych sprawach jest w "Poza kadrem" du Chemina
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Bywalec Awatar chuba
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

Wymyślenie nazwy i loga dla firmy to chyba najcięższy kawałek chleba dla każdego pracującego w reklamie. Mój znajomy fotograf chyba ze 3 miesiące wymyślał nazwę firmy (wraz z całą rodziną i wszystkimi znajomymi) i jak już nazwa się wydawała fajna to okazywało się, że domena z końcówką *.pl jest zajęta.
    Niektóre agencję reklamy się specjalizują w takich rzeczach, ale taka usługa kosztuje w granicach 2-3 tyś. zł. Na allegro można znaleźć sporo taniej, ale szału nie będzie (a jestem wręcz przekonany, że będzie lipa).

Te twoje nazwy to raczej lipka jest. Wszystkie za długie a "aparatura" kojarzy mi się z tanim barem. Może poszukaj jakiegoś słowa co nie ma sensu ale łatwo wpada w pamięć. Słowniki greckie i rzymskie możesz sobie z góry darować, swego czasu przejrzałem całość i co fajniejsze nazwy są pozajmowane.
    Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ot macie problem, może po prostu "Foto Gooferek", nazwa chwytliwa, każdy zapamięta, trochę zabawna, wbudza raczej pozytywne emocje, na luzie

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów