Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Rejestracja procesu sądowego

Początki nałogu

Domyślnie Rejestracja procesu sądowego

http://walbrzychfakty.pl/2011/04/20/...poki-co-wazne/
    Czy ktoś wie jak to wygląda w praktyce- taki zakaz rejestracji ? Pytam bo ciekaw jestem jak jest analogia do rozmaitych zakazów używania sprzętu profi foto wprowadzanych przez organizatorów np. koncertów.
    Czy wyciągając na sali sądowej filmujący kompakcik lub komórkę podpadam pod zakaz, skoro nie jestem z mediów ? Jeśli nie to czy materiał nagrany i opylony mediom jest już jednak przestępstwem ?
    Temat zaciekawił mnie od momentu kiedy w świetnie mi znanej firmie produkującej samochody osobowe szefostwo zrobiło wyłom w surowym zakazie używania urządzeń rejestrujących obraz a mianowicie odwaliło się od telefonów komórkowych. Co pewnie nie oznacza że odpuści komuś komu udowodni się sprzedanie jakiegoś materiału mediom.

Dopiero zaczyna Awatar wodzu99
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Wydaje mi się, że to najlepsze pytanie ale do rzecznika sądu w ktorym będzie odbywać się dana rozprawa...
    http://www.postrozny.eu || http://www.volley24.pl
    Canon EOS 1Dmark III + C 50 1.8 + C 300/2.8L USM + S 24-70/2.8 + S 70-200 2.8 HSM + 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

zakaz rejestracji (a dokładniej brak pozwolenia rejestracji, ponieważ za każdym razem sędzia decyduje o pozwoleniu lub nie na wniosek złożony na początku rozprawy) dotyczy wszystkich
    generalnie w sądzie nie ma jakiegoś podziału na ludzi mediów i innych widzów
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    nie ma jakiegoś podziału na ludzi mediów i innych widzów
    To rozwiewa wszelkie wątpliwości, dzięki.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tantal Zobacz posta
    Czy ktoś wie jak to wygląda w praktyce- taki zakaz rejestracji ? Pytam bo ciekaw jestem jak jest analogia do rozmaitych zakazów używania sprzętu profi foto wprowadzanych przez organizatorów np. koncertów.
    W praktyce to sędzia jest gospodarzem toczącego się postępowania i może narzucać wymogi (oczywiście w ramach istniejącego prawa i dobrego obyczaju). Jednocześnie sąd posiada również instrumenty przymuszające do ich respektowania.

Domyślnie

wchodzac na rozprawę przed jej rozpoczęciem sędzia pyta o "wnioski" albo jak nie zapytam usisz sam złożyć taki wniosek (o możliwość rejestracji przebiegu rozprawy lub ogłoszenia wyroku zaleznie co to jest, za pomocą aparatu, kamery lub rejestracje obraz (foto i wideo), badz tez dźwięku - zależnie co chcesz robić musisz odpowiedni wniosek złożyć)
    wtedy sedzia powołując sięna odpowiednie paragrafy moze pozwlić bądz nie pozwolić na rejestracje.
    jak pozwoli to z zachowaniem zasad prawa prasowego - czyli bez zgody na publikacje wizerunku chyba ze sąd pozwoli na taką publikacje.
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Oczywiście - sędzia może wszystko . Ale to już inna bajka .
    Tyle , że ja mogę np. robić notatki . Czy ktoś zna przepis , który zabraniałby robienia notatek w formie elektronicznej - po prostu nie znam stenografii , a nie chciałbym popełnić błędu przy powołaniu się na konkretną wypowiedź - niekoniecznie wypowiedź sędziego .
    Tylko niech nikt nie twierdzi , że mogę wystąpić o prtokół z rozprawy !?. Te protokóły nie mają nic wspólnego ze stanem rzeczywistym - wiem to z autopsji !!.
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Początki nałogu

Domyślnie

Czy jesteś stroną toczącego się postępowania? Czy też chcesz czynić notatki jako widz?

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jkl8 Zobacz posta
    Czy jesteś stroną toczącego się postępowania? Czy też chcesz czynić notatki jako widz?
    Jest
    Jestem stroną !!.
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeżeli jesteś stroną to możesz wszystko dokumentować (nagrywać na dyktafonie, filmować itp.) pod warunkiem że powiadomisz o tym sędziego (sędzinę) na początku rozprawy.
    Przynajmniej takich informacji udzielił mi znajomy prawnik.

Uprawnienia umieszczania postów