mam inną radę !!
masz środki na jeden do 1500 zł mhm...
kit'a masz więc dokup sobie tele 70-200 f4
będziesz zadowolony, "posmakujesz" nowych ogniskowych...
a jak nie to "elke" zawsze możesz odsprzedać
mam inną radę !!
masz środki na jeden do 1500 zł mhm...
kit'a masz więc dokup sobie tele 70-200 f4
będziesz zadowolony, "posmakujesz" nowych ogniskowych...
a jak nie to "elke" zawsze możesz odsprzedać
Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
SZUKAJKA Canon-Board
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria
Widocznie wyobraźnia szwankuje u innych
Wszakże popieram pomysł kolegów o dokupieniu czegoś dłuższego. Jeśli jednak chcesz tamować dziury możesz także rozważyć zakup sigmy 50-150/2.8 HSM - do 1500 spokojnie można znaleźć (nawet nowe). Po pewnym czasie dokupisz sobie Tamrona 17-50/2.8 i 50/1.8 czy 1.4 pomiędzy i tak zyskasz na świetnym zestawie pod cropa
Kolego Melov, a przymykanie do f=8 przy ciężkich warunkach myśli, że będzie w stanie mu pomóc? Na moje bardziej go do tego zniecierpliwi i chłopak sobie odpuści![]()
Ostatecznie zdecyduje się chyba na "Tamron AF 17-50mm f/2.8 XR Di II VC"
Dzięki za porady wszystkim.
To napisz jeszcze czy "poczułeś różnice" - jeżeli już kupisz ten obiektyw, bo jestem bardzo ciekaw Twojej opinii czy było warto. Sam kiedyś miałem podobny dylemat i skończyło się na zakupie lampy błyskowej zamiast innego obiektywu i to był bardzo dobry wybór - zdjęcia z zewnętrzną lapmą wychodzu rewelacyjnie i tutaj naprawdę widac różnice. Dlatego naprawdę mnie interesują Twoje opinie na ten temat.
Ja myślę że Tami z VC to bardzo dobry wybór jeszcze szczególnie jak ma zamiar kręcić filmy. Dobre światło i stabilizacja bardzo się przydaje. Sam mam tego tamiego tylko wersja bez VC i szczerze polecam![]()