Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Canon 60D wybór obiektywu.

Mieszany widok

Domyślnie

miałem 200d z 2 szkłami i lampiczka nie mniej jednak zadecydowały głównie 2 rzeczy:
    -tryb video ktore wykorzystuje na swoim dziecięciu
    -dostepnosc obiektywow na pentaxa. dowodem na to niech bedzie to ze moj kitowy obiektyw 50-200 miał 80! obserwujących. poprostu siok;]

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamiliusz Zobacz posta
    miałem 200d z 2 szkłami i lampiczka nie mniej jednak zadecydowały głównie 2 rzeczy:
    -tryb video ktore wykorzystuje na swoim dziecięciu
    -dostepnosc obiektywow na pentaxa. dowodem na to niech bedzie to ze moj kitowy obiektyw 50-200 miał 80! obserwujących. poprostu siok;]
    Hmmm... Video mówisz?! Ok
    Zainteresowanie, różnorodność?! Stała odpowiedź ;-)

Domyślnie

generalnie ja z Pentaxa byłem bardzo zadowolony, ale tak jak wspomniałem jest to marka chyba zbyt słabo doceniana w Polsce, a szkoda. no ale stało się i się nie odstanie, bo połowica by mnie zabiła. wracając do tematu:
    sigma czy tamron? a moze jakis inny dobry obiektyw w tych cenach? przyznam sie ze wolalbym narazie miec jeden dobry "krótki" obiektyw bo wiem ze w 100% go częsciej wykorzystam niz długą lufe. podejrzewam ze kolejnym zakupem bedzie 70-200L/f4 ale to raczej melodia przyszłości.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamiliusz Zobacz posta
    Aha bardziej na myśli odsprzedaż? Ja byłem w swojej powoli rozwijającej się karierze w kilku systemach fuji-nikon-pentax(samsung)-canon.

Jednak nadal powiem Ci szczerze, że obiektywy Pentaxa mnie zaskakują i ku pamięci jego zostawiłem sobie 40/2.8 manualną świetne szkło, którego ani w C ani w N nie ma. Są tylko krótsze i jaśniejsze lub dłuższe i mniej ostre

Jeśli chodzi o szkiełka, a może by tak zakup szerokiego kąta? Sigmę 10-20 znajdziesz w cenie do 1200 góra 1300 złociszy , a ta już oferuje HSM
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Do tego 50/1.8 i masz jak byk do filmowania
    Ostatnio edytowane przez N00bek ; 24-04-2011 o 22:53 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Jestem właścicielem C 60D. Do niego następujące szkła: 50/1.8 i 18-55 IS.
    Wyjeżdżam na długą podróż, będę w warunkach niesprzyjających częstej wymianie szkieł. Z 50mm nigdy się nie rozstanę (chyba, że zmieniając na 1.4), ale chodzi o to , że chciałbym kupić "uniwersalny" (wiem , że to nielubiane przez fotografów słowo) zoom, który da mi dłuższy zakres ogniskowej niż 18-55 i zastąpi kita na tyle, że nie będzie gorszy optycznie i w ogóle się go pozbędę.
    Nie mogę się ogarnąć czytając o tych wszystkich słoikach. Nie wiem , czy szukać tylko śród obiektywów C , czy może brać pod uwagę Sigmę albo Tamrona.
    Dodam , że niestety nie mam na obiektyw drugie tyle co na body...
    Będę wdzięczny za rady.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olav87 Zobacz posta
    Jestem właścicielem C 60D. Do niego następujące szkła: 50/1.8 i 18-55 IS.
    Wyjeżdżam na długą podróż, będę w warunkach niesprzyjających częstej wymianie szkieł. Z 50mm nigdy się nie rozstanę (chyba, że zmieniając na 1.4), ale chodzi o to , że chciałbym kupić "uniwersalny" (wiem , że to nielubiane przez fotografów słowo) zoom, który da mi dłuższy zakres ogniskowej niż 18-55 i zastąpi kita na tyle, że nie będzie gorszy optycznie i w ogóle się go pozbędę.
    Nie mogę się ogarnąć czytając o tych wszystkich słoikach. Nie wiem , czy szukać tylko śród obiektywów C , czy może brać pod uwagę Sigmę albo Tamrona.
    Dodam , że niestety nie mam na obiektyw drugie tyle co na body...
    Będę wdzięczny za rady.
    Kup sobie Tamrona 18-270 PZD.

Uprawnienia umieszczania postów