fajne kolorki...
Ciekawi mnie czy robiłeś to na zlecenie, czy tak "dla siebie" ??
szeroki kąt fajna rzecz, ale trochę brakuje mi fot a la 1.3, 1.4, są świetne i na takich właśnie dało by się odczuć emocje, jakie z pewnością koncertowi towarzyszyły, zgadzam się co do kolorów
Ogólnie to bardzo ciekawy reportaż, aczkolwiek wg. mnie za dużo szerokiego i za mało portrecików wyrażających emocje osób które grały na instrumentach, za mało dynamiki. Pozdrawiam
ogólnie po prostu poprawne po względem jakościowym. co do treści: niczego fajnego nie chwyciłeś, nie zaciekawiłeś, nie ma tu czegoś co by intrygowało, zapadało w pamięć. ot parę zdjęć z wydarzenia.za dużo szerokiego kąta, za mało portretu, detalu, czy po reportersku ciekawej kompozycji z kilkoma planami. tak więc nie podoba mi się.
pozdrawiam
Tomek
chyba źle wybrałeś do pokazania tutaj. bo komplet jak się obejrzy to inaczej się prezentuje. choćby to ND3_5747.jpg
Koncerty muzyki klasycznej są najtrudniejsze do fotografowania. Mało emocji (taka konwencja), jednolite stroje, "sztywna" publiczność. Oceniając te fotografie, warto o tym pamietać.
Moim zdaniem, i tak udało Ci się uchwycić sporo z tej atmosfery - tak to po prostu wygląda.
1.3 faktycznie najlepsze, chórki też niezłe; szkoda, że nie próbowałeś zapolować na dyrygenta - to najbardziej dynamiczna postać podczas koncertów klasycznych (jeśli nie ma solisty). Bardzo ładne światło, kolory.
Chętnie się dowiem, czym focone.
To chyba pierwsze fotki na CB podejmujące ten temat.
Powodzenia!