Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Automatyczna zmiana parametrów zdjęć po skopiowaniu

Coś już napisał Awatar RyszardSwiderski
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie Automatyczna zmiana parametrów zdjęć po skopiowaniu

Drodzy forumowicze, mam następujący problem. Po tym jak skopiuję zdjęcia na dysk (zaznaczam, że wyciągam kartę z aparatu i kopiuję przy pomocy czytnika) i włączę dowolny program, który widzi RAWy (nie miniaturkę, ale sam plik RAW) tj. Bridge, LR... to po wczytaniu się zdjęć zaczynają one jedna po drugiej konwertować się na BW i do ekspozycji dodawane jest +0,14. Nic nie zmieniałem raczej w tej kwestii nigdzie. W aparacie mam ustawiony styl na standard. Co to może być??
    40D, 50 f/1.8 II, 17-50 f/2.8, 70-200 f/4L, 8 f/3.5, 580EX II

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

prawdopodobnie podczas importu masz ustawiony jakiś preset
    mniej prawdopodobne: w jakiś sposób ustawienia aparatu zostały odczytane przez Lr
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

W LR jak importujesz zdjecia mozesz wybrac akcje jaka ma byc wykonywana podczas importu. Masz w Presets takie ustawienie - widocznie podczas importu zaznaczyles to.

Po Prawej stronie w LR masz - APPLY DURING IMPORT (zazwyczaj zwiniete). Rozwin - powinno byc DEVELOP SETTING: NONE, METADATA: NONE (chyba ze chcesz cos innego). Sprawdz.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RyszardSwiderski Zobacz posta
    Drodzy forumowicze, mam następujący problem. Po tym jak skopiuję zdjęcia na dysk (zaznaczam, że wyciągam kartę z aparatu i kopiuję przy pomocy czytnika) i włączę dowolny program, który widzi RAWy (nie miniaturkę, ale sam plik RAW) tj. Bridge, LR... to po wczytaniu się zdjęć zaczynają one jedna po drugiej konwertować się na BW i do ekspozycji dodawane jest +0,14. Nic nie zmieniałem raczej w tej kwestii nigdzie. W aparacie mam ustawiony styl na standard. Co to może być??
    Co znaczy konwertują? Generują się jpgi? Jeśli nie sprawdź, albo przywróć do domyślnych, ustawienia w CameraRaw/LR, Bridge do generowania miniaturek w podglądzie używa ustawień domyślnych CameraRaw/LR.

Uprawnienia umieszczania postów