Zawsze możesz założyć szary filtr![]()
Kurde tak czytam to forum i tu całkiem dużo fotografujących motórzystów..
Lewa w górę :P
A co cię obchodzi głębia (tu zresztą śladowa) mało istotnego tła? Tło jest tu niejako z konieczności, ważniejsze jest oddanie ruchu.
To co się rusza, powinno być w ruchu; to co się świeci, powinno świecić, itd. Nie zawracaj sobie głowy rzeczami nie istotnymi dla tematu zdjęcia - nie jest nim tło.
Bardzo przypadkowe kadrowanie to druga rzecz, ale można póki co sobie odpuścić.
C-F-K - forever
właśnie całkiem dużo motocyklistów, i dobrzea kolega ze zdjęć nieźle sobie radzi, ja jakoś mam sentyment do stuntu, coś tam sobie sama próbuję nawet
ripek ma rację, żabia perspektywa może uatrakcyjnić foty, może ciut więcej ruchu, no ale to juz powiedziane zostało. i duuuużo praktyki
wszystkim na 2oo lewa w górę![]()
Pamiętaj, żeby ograniczyć lampę błyskową do minimum, a najlepiej jej nie używaj. Może to być niebezpieczne dla stuntera.
Lewa w górę.
Zdjęcia fajne, widać w nich dynamizm. Co do twojego kolegi, to szczerze go podziwiam, niezłe rzeczy wyczynia na tym motorze, widać odważny jest. Ja bym się bardzo bała puścić jedną ręką kierownicę, a co dopiero coś takiego![]()
ok wracam i wydaje mi się że trochę się poprawiłem sami oceńcie.
btw kolega ze zdj zajął 4 miejsce w Stunt Grand Prix International w Bydgoszczy także jest ok
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12. wiem trochę nie ostre ale wydaje mi się że sam kadr dość ciekawie udało mi się ująć
13.
jakościowo zdecydowanie lepiej niż początki...
Canon EOS 6D | C 50mm 1.4 | S 70-200 2.8 | to na początek ...
a odnośnie kadrów i "zamrażania ruchu" wydaje mi się że teraz koła nie są tak przyspawane jak wcześniej![]()
No zdecydowanie lepsze są obecne fotki niż te wcześniejPodobają mi się. A o Korzeniu coraz więcej słychać na stunt scenie
![]()