Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: zoom 24-70/105 czy 35L + 85 1.8?

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Wg mnie, warto mieć i zoom, i stałki. Zaczynać od zooma, dokupić jedną stałkę o ogniskowej, której najczęściej używamy i wtedy myśleć nad następną.
    I tak chyba zrobię. Poza tym, mając zoom można i tak używać tylko jednej lub dwóch ogniskowych w celu sprawdzenia jaki dokładnie zakres mi odpowiada. Jeśli okaże się, że używanie ogniskowej 35 i 85 jest w zupełności wystarczające, pozostały przedział jest niepotrzebny, a brak światła lub lepszej jakości optyki, przesiądę się na stałki. Jeśli jednak 35 i 85 będzie zbyt małym zakresem, to zoom można rozbudować o drugi, węższy 70-200. Było nie było, zaczynam od zooma. Teraz tylko pytanie czy 24-105 czy 24-70. Tematów o tych dwóch szkłach jest chyba więcej niż o wszystkich pozostałych razem wziętych i człowiek od nadmiaru wiedzy głupieje.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Teraz tylko pytanie czy 24-105 czy 24-70. Tematów o tych dwóch szkłach jest chyba więcej niż o wszystkich pozostałych razem wziętych i człowiek od nadmiaru wiedzy głupieje.
    Więc chyba nie ma sensu tworzyć następnego.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Nie zamierzam=) Zwrot 'Teraz tylko pytanie czy 24-105 czy 24-70' zakończony został kropką, nie znakiem zapytania. Problem tego wyboru muszę rozwiązać sam, ale raczej skłaniam się ku 24-105. Pozdrawiam!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów