Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Canon EF 35-80mm i EOS 350D

Domyślnie Canon EF 35-80mm i EOS 350D

Witam,
    od jakiegoś czasu używałem EOS 350D z kitowym obiektywem, niestety ten obiektyw się zepsuł i teraz szukam na szybko czegoś taniego na zastępstwo.
    Mam możliwość zakupu obiektywu Canon EF 35-80mm. Czy to połączenie zadziała i czy warto dać 150 zł za ten obiektyw.

Używam aparatu głównie do pstrykania fotek narzeczonej na spacerach, czasem jakieś zabytki na wycieczce.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gagorski Zobacz posta
    Witam,
    od jakiegoś czasu używałem EOS 350D z kitowym obiektywem, niestety ten obiektyw się zepsuł i teraz szukam na szybko czegoś taniego na zastępstwo.
    Mam możliwość zakupu obiektywu Canon EF 35-80mm. Czy to połączenie zadziała i czy warto dać 150 zł za ten obiektyw.

Używam aparatu głównie do pstrykania fotek narzeczonej na spacerach, czasem jakieś zabytki na wycieczce.
    Nie warto, za 150zł kupisz praktycznie nowego 18-55 bez IS albo możesz trafić używanego 18-55IS.

zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Może warto rozważ zakup heliosa (40zł) + przejściówka do m42 (170zł). Wtedy w Go się pobawisz, tylko stracisz AF

35-80 to szkła używane za czasów analogów. Jeśli byłeś przyzwyczajony do 18mm, to przy tych 35 byś się strasznie irytował

Początki nałogu

Domyślnie

Lepiej dołozyć te kilkadziesiąt złotych do używanego 18-55 IS, znacznie lepszą jakość obrazu zyskasz niż ze starego 18-55 czy nijakiego 35-80.. A i tanią stałeczkę na dopełnienie zestawu warto rozważyć.

Uprawnienia umieszczania postów