Cło wynosi 12%?
A czy da się to jakoś ominąć? Albo przynajmnie zaniżyć wartość, bo wątpie aby celnicy widzieli ile jest warte dane szkło, chyba że fotoamatorzy![]()
Cło wynosi 12%?
A czy da się to jakoś ominąć? Albo przynajmnie zaniżyć wartość, bo wątpie aby celnicy widzieli ile jest warte dane szkło, chyba że fotoamatorzy![]()
Przestrzegam przed traktowaniem celników jak idiotów. Ma to bardzo bolesny finał. Nie są idiotami i doskonale orientują się w wartości towarów. Do tego, mają tzw "widełki" w kwestii ew. mandatów celnych, z których chętnie korzystają w sytuacjach, kiedy ktoś próbuje kozaczyć.
Opłaca się kupić i przywieźć.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
A to prawda. Oni z tego żyją. Sprowadziłem w życiu ogromne ilości sprzętu. Na urzędzie celnym byłem nieraz. Celnik znał lepiej aktualne ceny np. gitar czy wzmacniaczy ode mnie. A to ja grałem i się interesowałem, a nie on ;-)
Chociaż jak sprowadzałem pewną 20 letnią gitarę to pokłóciliśmy się o...hardcase. On uważał, że w tym roczniku MusicMan nie dawał hardcase'a w cenie i trzeba było specjalnie dopłacać (i chciał mnie doclić o to), a ja uważałem inaczej.
Tak więc co jak co, ale celnicy znają się doskonale na sprzęcie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A ja prosiłbym o wręcz usuwanie takich postów w wątkach przez moderatorów bo google cache'uje/kopiuje a ju-es-ej niekoniecznie z a na końcu ma aż kilka lat na porządki.
By pozostać w temacie:
http://tinyurl.com/5ucxpjn
the silence is deafening
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
---Moje zdjecia na FB---
---Moje zdjecia na FB---
---Moje zdjecia na FB---