Wszystko, czego wartość zawiera się w kwocie powyżej 22,00 USD podlega ocleniu. UC może odstąpić od naliczenia cła za towary o wartości do 150,00 EUR, ale nie musi. Nie ważne, czy coś jest giftem, próbka handlową, czy czymkolwiek innym.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Cały trick polega na tym, że UC nie jest w stanie skontrolować 100% paczek. Ale jak otworza Twoją i zobaczą obiektyw wart $1400 to gówno ich będzie obchodziło czy to prezent od cioci z usa o wartości 10 dolarów.
No to lipa. Lepiej już w UK kupić, bez cła i bez podatku.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jeśli kupujesz cokolwiek w EU bez podatku VAT, jako osoba fizyczna, niebędąca europejskim płatnikiem VAT, to ten kto Ci to sprzedaje popełnia przestępstwo skarbowe. Ma on, przed sfinalizowaniem takiej transakcji, OBOWIĄZEK sprawdzenia, czy jesteś zarejestrowanym płatnikiem VAT-EU.
Alxages, nie pisz "gówno" w tak dosłowny sposób, bo znowu dostaniesz ostrzeżenie.![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
---Moje zdjecia na FB---
A ja prosiłbym o wręcz usuwanie takich postów w wątkach przez moderatorów bo google cache'uje/kopiuje a ju-es-ej niekoniecznie z a na końcu ma aż kilka lat na porządki.
By pozostać w temacie:
http://tinyurl.com/5ucxpjn
the silence is deafening
---Moje zdjecia na FB---