Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Jak chronicie sprzęt przed kurzem?

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Nie pakuje w zadne folie, mam aparat w szufladzie,zadnej torby jeszcze nie kupilem.
    Bój się Boga, to dosyć kosztowny sprzęt - żeby nie było. Stawiam, że za niedługo zaczniesz stękać, że AF nie reaguje...

A ci na zdjeciach, to troche inna liga. Im za to placa, za sprzet tez im pewnie placa wiec maja w tylku.
    1. Możliwe, że za wykonywanie fuchy płacą im nie bagatela spory pieniądz,
    2. Sprzęt kupują sami stawiam, że jest kredytowany.
    3. Możliwe, że są to fanatycy, którym grubo w portfelu
    Aaai, słowa d**a nie możesz w takim wyrażeniu zastąpić słowem tyłek. Brakuje składni w tym, co wypisujesz

Normalnie uzywam, bo o sciane tez aparatem nie rzucam.
    Jeżeli trzymanie w szufladzie bez ochrony, czy brak torby to normalne użytkowanie - wolę nie myśleć co oznacza w Twojej terminologii rzucanie o ścianę.

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Dlaczego moge miec klopoty z AF ?

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leonsio Zobacz posta
    Ostatnio zauważyłem, że mój nowy obiektyw zassał odrobinę kurzu do środka. Bardzo zmartwił mnie ten fakt Sprzęt trzymam w plecaku w szafie w sypialni (niestety nie mam innej możliwości). Spanikowałem do tego stopnia, że kupiłem dzisiaj worki zamykane na strunę i pochowałem do nich sprzęt. Jak wy radzicie sobie z kurzem ?
    Zalać formalina.... albo zatopic w szkle, postawic na półkę i oglądać...
    Na przyszlosc? Moze zamiast nowych kupuj uzywane... kurz w takim obiektywie czy dodatkowa ryska napewno mniej boli niz na tym nowym , na ktory wydano kupe kasy.

Kiedys sie pewnie będziesz sam smiał z takiego tematu... rób fotki i ciesz się wiosna... zamiast panikowac ze sie pylki kurzu pojawily... Masa ludzi ma podobne dylematy jak Twoj ale uwierz... z tego się wyrasta
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

tak jak wyrasta się z oglądania zdjęć w real size i pstrykania tablic testowych
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Czy nOObek moze odpisac dlaczego bede mial klopoty z AF ?
    Szwagier mial 350D i nigdy nie mial tego aparatu w zadnym futerale,torobie itp. Wrzucal luzno do plecaka jak szlo, lezal gdzie popadlo i bylo miejsce- ogolnie nie szanowal. Dziala do dzisiaj i zadnych problemow nie ma- oprocz jednego. Problem z lampka wbudowana, nie otwiera sie automatycznie trzeba palcem pomagac- cos zie popsulo po robienu fot w deszcze. Nie liczac tego, wiecej awarii nie stwierdzono. Teraz ma 7D i traktuje tak samo. Nie rzuca o przyslowiowa sciane, ale tez nie dmucha, nie czysci i lezy gdzie popadnie. Ost wyciagnal z plecaka jak chcialem pozyczyc stalke...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów