Dzięki.. Zrobie tak jak mówicie, a mianowicie kupie najpierw aparat i popstrykam trochę , żeby zorientować się jaki obiektyw potrzebuje :-)
Dzięki.. Zrobie tak jak mówicie, a mianowicie kupie najpierw aparat i popstrykam trochę , żeby zorientować się jaki obiektyw potrzebuje :-)
Tamrona ja będę miał nie długo do zhandlowania bo tak jak pisałem leży i się kurzy
Jakbyś chciał to PW![]()
znajac zycie wymienisz kita na podobny tylko z lepszym swiatlem (t 17-50 2,8) i to bedzie najlepsze wyjscie
potem dokupisz lampe itd itd
no chyba ze chcwsz robic sport lub przyrode ale gdybys chcial to tez pewnie wiedzialbys co kupic
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ps
yakuza z takim postem to do gieldy
Ostatnio edytowane przez rzech ; 11-04-2011 o 21:27 Powód: Automerged Doublepost
Spokojnie, jeszcze czas![]()
W zasadzie masz rację i zwracam Ci honor - miało być do 5K i jest
A szkło rewelka tylko słońce musi być(f4 bez IS).
Za to z tym że szkieł jest pod dostatkiem to bym uważał - dziś znów zatrzęsło i poza tym że kolejna tragedia się szykuje to może zacząć brakować nowych lensów made in japan
coś czuję że ceny znów pójdą w górę :/
a jak już dyskusja o szkłach jest i nikt jeszcze nie zamyka to dopytam ktoś wie jak się 28 2,8 w porównaniu do 17-40L prezentuje. wiem że szkła totalnie inne ale dla takiej ogniskowej daje radę i warto czy lepiej dołożyć i eLkę? proszę krótko17-55 odpada. tamrony, sigmy też.
p.s. strzelane będzie na 50D i raczej na FF sie nie zanosi, wiem że L dostaje kopa na pełnej klatce ale pytam konkretnie o tą parę...
pomijam posiadanie 50 1,8 bo to mieć powinien każdy i się nie pozbywać![]()
Ostatnio edytowane przez krisnrj ; 11-04-2011 o 21:37 Powód: Automerged Doublepost
Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie
naprawde ciezko te 2 obiektywy porownac totalnie rozne
to jakby porownac poloneza do mercedesa
oba jezdza ale ...
Jak Borewicz to wolałbym Poloneza
Sam musisz zdecydować czy bardziej potrzebny Ci zoom czy obrazek, który w stałce powinien stać na nieco wyższym poziomie
Rynek wtórny funkcjonuje cały czas. Więc zawsze znajdzie się ktoś kto zechce sprzedać i ktoś kto będzie chciał kupić.
Ceny będą podyktowane prawami popytu i podaży.
Co do 17-40. Fajne szkiełko na FF na cropie też nie narzekałem tylko ciemne trochu. Za to do landszafcików jest ok.
Jak chcesz 28 to tylko 1.8!!!!
Naprawdę dobre szkiełko.
Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 11-04-2011 o 21:50 Powód: Automerged Doublepost
ale nie 28 2,8
28 1,8 napewno ale nie 2,8
kupka plastiku bez urazy