Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Cyfrowy zoom w EOS 450D

Mieszany widok

Domyślnie Cyfrowy zoom w EOS 450D

Witam,
    na wstępię proszę - wybaczcie mi amatorski ton, ale nie chciałbym zostać uznany za eksperta, stąd ten laicki język jakim się posługuję, i takim chciałbym zostać obsłużony.
    dziś podczas zabawy z moją 450-tką, na podglądzie na żywo, na maxymalnym przybliżeniu obiektywem (55mm) zauważyłem, że mogę uzyskać jeszcze większe zbliżenie na zoomie cyfrowym, tym przyciskiem: http://i54.tinypic.com/2cndz0o.jpg

Przechodząc do meritum: czy istnieje możliwość wyzwolenia migawki w tym trybie? :-(

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Oczywiście, zdjęcie zrobisz, ale zoomu żadnego nie będzie. Tym przyciskiem powiększasz sobie tylko obraz na wyświetlaczu, aby było łatwiej ustawić ostrość.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    Oczywiście, zdjęcie zrobisz, ale zoomu żadnego nie będzie. Tym przyciskiem powiększasz sobie tylko obraz na wyświetlaczu, aby było łatwiej ustawić ostrość.
    Jedyny zoom cyfrowy jaki możesz zastosować, to skadrowanie przy użyciu programu do obróbki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    Dokładnie tak, funkcja bardzo przydatna przy robieniu detali (ja osobiście robię głównie detale samochodów) i nie wiem, czy to reguła, ale porównując zdjęcie skadrowane na Live View i wyostrzone automatycznie do zdjęcia skadrowanego i wyostrzonego manualnie na Live View mogę powiedzieć, że ostrzenie manualne jest chyba dokładniejsze. Chyba że ja mam taką precyzyjną łapkę

Uprawnienia umieszczania postów