Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Warsztaty fotograficzne połączone z rejsem w Chorwacji

Domyślnie Warsztaty fotograficzne połączone z rejsem w Chorwacji

Witam serdecznie,

Zapraszam Was do wzięcia udziału w pierwszym takim wydarzeniu w Polsce.

Połączenie tygodniowego urlopu z bardzo cennymi warsztatami fotograficznymi prowadzonymi prze wyśmienitych fachowców są idealnym połączeniem przyjemnego z pożytecznym. Jeśli chcesz zdobyć szeroką wiedzę z zakresu teorii widzenia, postrzegania oraz fotografii to jest właśnie impreza dla Ciebie. Po kursie Twoje zdjęcia będą pełniejsze, nauczysz się robić zdjęcia interesujące i zachęcające innych do ich oglądania.
    Podczas warsztatów odwiedzimy miejsca, które zapewnią tematy z wielu dziedzin: pracę w plenerach miejskim, wiejskim, natura, portret, detal, woda, dla chętnych zdjęcia podwodne.

Troszkę o mnie:

Jeżdżę do Chorwacji od 9 lat, lubię fotografować, zajmuje się tym także zawodowo. Jakiś czas temu umówiłem się z moim wykładowcą fotografii z czasów studiów i postanowiliśmy zorganizować wspólnie rejs w Chorwacji połączony z warsztatami fotograficznymi.

Warsztaty potrwają CAŁY TYDZIEŃ, podczas którego będziecie mieli możliwość konsultacji z doświadczoną kadrą oraz kolegami.

Niewinnie brzmiący tytuł warsztatów kryje olbrzymią dawkę wiedzy jaką zamierzamy przekazać uczestnikom. Dla chętnych poznania podstaw fotografii także znajdziemy czas na wyjaśnienie od czego zacząć i "jak to działa".

Trasa rejsu i odwiedzane miejsca są tak dobrane, aby nauczyć się jak najwięcej, urozmaicić plener o fotografię o różnych porach dnia (także przed świtem w przepięknych sceneriach kanionu rzeki Krk'a) przy okazji zobaczyć najciekawsze miejsca regionu. Po rejsie na pewno pozostaną wspaniałe wspomnienia, wiedza i fotografie.

Dla osób obawiających się żeglowania.
    Płyniemy komfortowym jachtem morskim zapewniającym pełne bezpieczeństwo i komfort. Nie musisz mieć żadnego doświadczenia żeglarskiego, całą wiedzę potrzebną do pomocy przekażemy pierwszego dnia podczas szkolenia z bezpieczeństwa i zasad poruszania się po jachcie. Jachtem dowodził będzie Kapitan Jachtowy, Instruktor Żeglarstwa, który zadba o bezpieczeństwo.
    Jacht wyposażony jest w pełną kuchnię, piekarnik, ciepłą zimną wodę, dwie łazienki, z prysznicami, dostęp do zasilania 220V przez cały czas trwania rejsu, etc. Na pokładzie oczywiście będzie komputer oraz prawdopodobnie rzutnik do wyświetlania naszych zdjęć i omawiania ich.
    ----

Termin: 4-11.06.2011r.
    Koszt to: 1750 PLN + 100 EUR + transport.
    W tym: miejsce na jachcie, obsługa skippera, ubezpieczenie turystyczne, jedzenie, porty, paliwo.

Sam taki rejs to koszt min. 1350 PLN + 100 EUR więc cena TYGODNIOWYCH warsztatów jest bardzo niewielka, to tylko ok. 500 PLN.

Warsztaty potrwają tydzień i przez ten czas cały czas będzie można konsultować się z p.Jerzym Mąkowskim, a w sprawach prostszych pomagał będę ja i bardziej doświadczeni koledzy. Chodzi nam o stworzenie grupy, która przez dyskusje będzie się samokształciła i pozwalała aktywnie rozwijać.

Więcej o naszych Warsztatach na stronie:

http://www.ortemsails.pl/rejsy/2011/CHR4.html

Zapraszam serdecznie
    Jan Domański
    jan.domanski@ortemsails.pl
    tel. +48 600 93 68 67

---

Warsztaty fotograficzne dla chętnych poznania głębiej teorii widzenia.
    Prowadzącym będzie doświadczony zawodowy fotograf, członek ZPAF Jerzy Mąkowski.

Cel:
    Warsztaty zatytułowane: "Widzenie, zabawa, fotografia" pozwolą uczestnikom naświadome i kreatywne postrzeganie rzeczywistości i tworzenie własnych, nieszablonowych obrazów.
    Podczas warsztatów poznacie wiele zagadnień dotyczących sposobu widzenia, różnic pomiędzy widzeniem oka i aparatu, dowiecie się czemu różne osoby patrząc na to samowidzą zupełnie coś innego, dowiecie się więcej o standardach widzenia, przeprowadzicie ciekawe eksperymenty o zaskakujących wynikach, dowiecie się co robić, aby na fotografii uzyskać to, co zobaczyliście i to co chcecie przekazać odbiorcy.
    Przesłaniem dla nas jest to, aby uczestnicy mogli śmiało powiedzieć: "Widzę, a nie patrzę".
    Celem dla uczestników będzie pokazanie własnego, indywidualnego, oryginalnegopunktu widzenia i własnego sposobu postrzegania otoczenia.

Dla kogo te warsztaty:
    Dla wszystkich. Nie musisz posiadać głębokiej wiedzy technicznej. Podczas warsztatów nauczysz się patrzeć i widzieć to, czego inni nie są w stanie dostrzec.

Zalety w porównaniu z innymi kursami :
    Połączenie wypoczynku na morzu w komfortowych warunkach oraz nauki w lekkiej, ale ciekawej i bogatej w treści formie. Specjalnie zaplanowana trasa rejsu, która zapewni mnóstwo ciekawych tematów do zdjęć. Podczas warsztatów uczestnicy będą brali udział nie tylko w zajęciach praktycznych, ale także w teoretycznych wykładach i konsultacjach.

Uczestnik wróci z rejsu bogatszy nie tylko o wspomnienia i przeżycia, ale również o wiedzę wystarczającą do świadomego postrzegania otoczenia i indywidualnego podejścia do tematu zdjęć.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Co to konkretnie za jacht ?
    I czy osoby z patentem i sporym doświadczeniem mogą liczyć na zniżkę.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Sam bym pojechał, popłynął. Tyle, że niestety termin odpada.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Witam serdecznie,

Płyniemy jachtem GibSea 43.
    Osoby z doświadczeniem są bardzo mile widziane i jak najbardziej mogą liczyć na zniżkę.
    Więcej na priv lub maila.

Sergiusz, jaki termin pasowałby Ci bardziej, zbieram opinie, bo szykuje się drugi termin takiego rejsu.

Pozdrawiam
    Jan Domański

Domyślnie

Jeśli chcecie nauczyć się robić takie zdjęcia jak pod linkiem poniżej:

http://www.ortemsails.pl/o_galerie/

Zapraszam serdecznie.
    Zostały jeszcze miejsca, cena last minute 1300 PLN.

Dopiero zaczyna Awatar Kito
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

Rejsik fajny ale same zdjęcia... no sorry ale co w nich jest takiego czego niby trzeba się uczyć ?? co niektóre zostały by na forum nieźle zjechane za kadry i niedoświetlenie. Dla mnie wyglądają jak zwykłe zdjęcia z wycieczki robione przez ciocię albo wuja.
    FB - http://www.facebook.com/krzysztof.kito.wierzbicki
    C40D, C5DMKII, 6 szkiełek (w porywach do 10) i kilka lampek
    Ślubne i inne na www.fotoduet.eu

Domyślnie

Kito, skoro umiesz zrobić lepsze rób. Ale gwarantuję Ci, że olbrzymia ilość osób chciałaby robić fajne zdjęcia wyjazdowe, wiem jakie ludzie robią zdjęcia dokładnie z tych samych imprez co ja. Chyba wszyscy zawsze chcą jednak moje zdjęcia później dostać.

Obejrzałem też Twoje. Widać, że pstrykasz co popadnie i się jeszcze bardzo dużo musisz nauczyć, zdjęcia masz ok, choć są to fotki przypadkowe i nie wiem czemu w większości nieostre w większości. Nie chcę krytykować, ale nie urzekły mnie.

PS. Zazdroszczę wuja, bądź ciotki )

Pozdrawiam
    Jasiek Domański
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    O, a co do zdjęć które wystawiłem. Są to po prostu zdjęcia z danego wyjazdu, bez wybierania "top10".

Pozdrawiam
    Jasiek Domański
    Ostatnio edytowane przez OrtemSails ; 28-04-2011 o 16:49 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar Kito
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

Nie rozmawiamy o mnie bo to nie ja się sprzedaję. Ale jak piszesz "Jeśli chcecie nauczyć się robić takie zdjęcia" to myślałem że jak wejdę w linka to szczena opadnie i przemyślałbym ofertę wypłynięcia, bo cena dobra :-)

p.s. ja się dopiero uczę robić zdjęcia.
    FB - http://www.facebook.com/krzysztof.kito.wierzbicki
    C40D, C5DMKII, 6 szkiełek (w porywach do 10) i kilka lampek
    Ślubne i inne na www.fotoduet.eu

Domyślnie

Jak napisałem wcześniej, większość ludzi, być może i Ty nie robisz lepszych, więc może będzie to dobra nauka ? Ja nie jestem mistrzem świata, coś natomiast wiem i z chęcią podzielę się tą wiedzą.

Pozdrawiam
    Jasiek

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów