Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 102

Wątek: 35 L na cropa. Jest sens?

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    przecież wiesz, że to jest wyczajone, żebyś musiał więcej wydać
    Pie..., marketing:-?
    Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    od wielu lat używam 5D, więc mi to nie przeszkadza
    Szczęściaż ja niestety chyba zostanę przy cropie i zakupię później 7d. Teraz póki, co nie widzi mi się kupno 5d - w szczególności w takim stanie jak się pojawia na allegro - "body ma 3 lata przebieg 50.000, kilka rys(!); cena 4300"

Poza tym, nie rozumiem faktu jak Canon reaguje na 35L, a raczej jego dostawę:

-"Proszę Pana, sprzęt niedługo pojawi się na półkach sklepowych, nie ma się czym przejmować mieliśmy chwilowe problemy, ale jest w porządku. Nastąpi to w przeciągu tygodnia.
    Miłego, dnia do widzenia".

Szkoda, że tę śpiewkę usłyszał znajomy już na początku Grudnia ubiegłego, roku.:sad:

Bywalec
    Miasto
    Ostrołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    24L mkII na cropa ma duzoooo wiekszy sens.
    No właśnie się zdecydowałem na 24, ale nie mk2
    o wiele szerzej w porównaniu z 35, a plastyką mu nie ustępuje. Dzisiaj po przetestowaniu chodziłem jak zaczarowany i obawiam się że już czego innego jak z Lką na obudowie nie kupie (no, chyba że są jakieś nie Lki rysujące równie pięknie). Piękne kolory, plastyka, ostrość. Wszystko miodzio poza ceną. Aż się boję że nie wytrzymam tego miesiąca i chcąc szybciej mieć te szkło szprzedam 70-300.

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Ogniskowa 24L mi również wiele bardziej by odpowiadała na cropie,ale chyba tylko 35L wchodzi w grę w przypadku założyciela wątku,gdyż taki miał okazję tanio zakupić . Swoją drogą może już go posiada? Może jakieś wrażenia ?

Bywalec
    Miasto
    Ostrołęka

Domyślnie

Jako założyciel tego wątku pozwolę sobie zapytać w nim o jedną rzecz. Jak pisałem wyżej zdecydowałem się na 24L, i teraz pytanko.

Znalazłem na allegro 24 z jakąś rysą na przedniej soczewce, facet podesłał mi zdjęcia na maksymalnie przymkniętej przesłonie i nic nie widać na zdjęciach. Mogę go mieć za 3500zł więc cena jest dość okazyjna, jednak boję się trochę że facet chce mi to szkło wcisnąć bo na allegro stało za 3700 lub 3800, a teraz bez zająknięcia zgodził się na 3500.
    Aha. Szkło nie posiada opakowania i osłony przeciwsłonecznej.
    Link do akucji: http://allegro.pl/show_item.php?item=1556047752

Warto, czy może lepiej dołożyc 500zł i mieć szkło bez rys i z kompletnym wyposażeniem?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Po pierwsze - szklo bez dokumentow zawsze trudniej sprzedac a jesli juz osoba sprzedajaca jest godna zaufania, to i tak bedziesz musial puscic taniej.
    Co do rysy zas, to zadzwon do serwisu i zapytaj sie ile kosztuje wymiana tej soczewki i bedziesz juz wiedzial, czy takie opuszczenie ceny jest ok ;-)

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yakuza144 Zobacz posta

Warto, czy może lepiej dołożyc 500zł i mieć szkło bez rys i z kompletnym wyposażeniem?
    Ja bym dołożył te kilkanaście procent. Jak już kiedyś wspominałem - generalnie nie ma okazji jeśli chodzi o tak chodliwe obiektywy. Wspomniane szkło na alledrogo jest tańsze, bo ma widoczną usterkę.

Bywalec
    Miasto
    Ostrołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    zadzwon do serwisu i zapytaj sie ile kosztuje wymiana tej soczewki
    Napisałem miala, w odpowiedzi napisali: "niestety takich informacji nie udzielamy"
    Nie wiem dlaczego mieli by nie udzielać...

Może ktoś z forumowiczów jest w stanie powiedzieć ile taka wymiana kosztuje?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yakuza144 Zobacz posta
    Napisałem miala, w odpowiedzi napisali: "niestety takich informacji nie udzielamy"
    Nie wiem dlaczego mieli by nie udzielać...
    Bo nasz serwis jest dziwny, pisz do Berlina albo Fixation UK.

W zasadzie to trochę ich rozumiem, obawiają się sytuacji, że oprócz wymiany przedniej soczewki napotkają się na jeszcze inne niespodzianki, więc wycenę robią dopiero po własnej diagnozie.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 26-04-2011 o 12:49
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Nie podają, bo jesli wyślesz sprzęt do diagnozy, jest większa szansa, że po wycenie będą naprawiać. Gdyby napisali, ze 1000 PLN, 90% pewności, że szkło do nich nie trafi.

Kiedyś Pank opisywał, jak uszkodził tylną soczewkę i bagnet w 85L. Naprawa kosztowała go 1000 PLN. Nawet, jeśli wymiana przedniej soczewki w 24L będzie tańsza, to nie liczyłbym na wiele.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

a raczej będzie droższa z przyczyny że jest spoooro większa

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów