Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 102

Wątek: 35 L na cropa. Jest sens?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Ludzie, nie wiem dlaczego piszecie, że 35 L to szkło pod pełną klatkę i nie ma sensu go kupować do cropa?/.../Jeżeli ktoś potrzebuje standardu do cropa, to 35 L jest chyba najlepszym szkłem
    IMO 24L jest jeszcze trochę lepszym :-)

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Witaj. Pewno że jest sens. Masz okazję to bierz. Miałem canona 30d. Szkiełko było świetne jako portretówka. Całą swoją moc pokazało dopiero na FF. W każdym razie warto.

24 L II "lepsze" kwestia tego jaka ogniskowa komu pasuje i jakie ma środki na ten cel.

Pozdrawiam

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    IMO 24L jest jeszcze trochę lepszym :-)
    Standardem?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nieee...szkłem do cropa
    A propos, jest akiś standard :-?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    P.S.Sorry, ale klawiatura zjadła mi "j"
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 09-04-2011 o 22:23 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu

Domyślnie

Okolice 50mm dla FF jest uznawana za obiektyw "standardowy". No przynajmniej w niektórych kręgach.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matt_K-K Zobacz posta
    Okolice 50mm dla FF jest uznawana za obiektyw "standardowy". No przynajmniej w niektórych kręgach.
    Standardowo, zaprzeczam takim insynuacjom.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Podejrzewam, że większość patrzy na zadanie pytanie przez pryzmat ceny tego szkła
    Nie, bardziej są tutaj osoby poszukujące tego szkła i kombinują z zakupem. Jednych to bardzo ciekawi inni chcą uprzedzić autora wątku. Tak jak na forum nikona był post na temat lampy sb-900. Kiedy autor wrzucił cenę już 1/3 odpowiadających sobie ją wygoglowała. Tam autor uznał, że już mu się nie opłaca brać gdyż sprzedający nie weźmie za nią 900 złotych jak się umawiali tylko tyle ile skoczy licytacja. Hieny się rzucił amator stracił, a Ci wyjadali tyle ile mogli.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yakuza144 Zobacz posta
    Witam. Mam szansę w okazyjnej cenie zakupić Canona 35 L, jednak nie wiem czy pod cropem to szkło jest również tak "magiczne" jak na FF.

Myślałem o C28 f/1.8 a tu taka okazja 35 i 28 to zbliżone do siebie ogniskowe i nie wiem czy jest sens przepłacać skoro zdjęcia miałyby być podobne.

Jak na razie zakup pełnej kaltki odpada więc bez takich propozycji. Kiedyś na pewno będzie, rok, może 2, ale napewno nie w tej chwili

Proszę o pomoc

Kolego jeśli bardzo chcesz to mogę ruszyć tyłek i zrobię ci zdjęcia z cropa i pełnej klatki. Zobaczysz czy warto i jaka jest różnica. Czy ją widzisz czy też nie. Napisz tylko czego zdjęcia chcesz zobaczyć, co mam ci przygotować.

Może trochę rozwieję ci to wątpliwości.
    A to za ile możesz kupić to Twoja prywatna sprawa.

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Zaproponuj lepszy jasny standard na cropa.
    Cena/jakość zdecydowanie Sigma 30/1.4.
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Nie, bardziej są tutaj osoby poszukujące tego szkła i kombinują z zakupem. Jednych to bardzo ciekawi inni chcą uprzedzić autora wątku. Tak jak na forum nikona był post na temat lampy sb-900. Kiedy autor wrzucił cenę już 1/3 odpowiadających sobie ją wygoglowała. Tam autor uznał, że już mu się nie opłaca brać gdyż sprzedający nie weźmie za nią 900 złotych jak się umawiali tylko tyle ile skoczy licytacja. Hieny się rzucił amator stracił, a Ci wyjadali tyle ile mogli.
    Gadanie. "Amator" stracił, sprzedający zyskał. Średnio wyszło na 0
    Odnośnie cen - w dobie internetu są dosyć wyrównane. Cena szkła o 10-15% niższa niż standardowa transakcyjna nie zdarza się często i zwykle z czegoś wynika. Dlatego warto upewnić się, jaki jest stan (w tym możliwości optyczne) sprzedawanego egzemplarza. Samo kupienie "tanio" zdecydowanie nie wystarczy. Ważniejsze jest to, co kupiliśmy.
    Żeby nie było - do 35 L się nie przymierzam. Interesuje mnie jednak porównanie możliwości różnych obiektywów na FF i na cropie - w tym "wątkowego" 35 L.

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów